|

Emekli maaşlarında temmuz zammı beklentisi devam ediyor

Milyonlarca emekli yılın ikinci yarısında hesaplarına yatacak maaşı merakla bekliyor. 2018 emekli maaşı temmuz zam oranları yaklaşık olarak belli olurken, ocak ayında yüzde 5.69 oranında zam alan emekliler temmuz ayında maaşlarına ne kadar zam alacaklar? İşte, tüm detaylarıyla temmuz ayı emekli maaşı oranları...

Yeni Şafak
14:05 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 14:26 - 26/06/2018 Salı
Yeni Şafak
Temmuz ayı emekli maaşları açıklanıyor.
Temmuz ayı emekli maaşları açıklanıyor.

Milyonlarca emekli enflasyon verilerinin belirleyici olduğu temmuz zam oranlarını merakla bekliyor. 9 milyon emekli vatandaş, yılda iki kez olmak üzere belirli veriler ışığında maaşlarına zam alıyorlar. 2018 yılı ilk ayında emeklilerin maaşlarına enflasyon verileri hesaba katılarak yüzde 5.69'luk zam eklenmişti. Önümüzdeki tarih ise temmuz ayını gösteriyor. Yılın ilk altı aylık enflasyon verilerine göre 2018 temmuz emekli maaş zamları belli olacak.

En düşük emekli maaşının asgari ücretle eşitlenmesi konusu gündemde. Peki, ilk altı aylık istatistiklere göre emekliler Temmuz ayında ne kadar zam alacaklar? 2018 Temmuz emekli maaşları zam oranları ne kadar olacak?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yapılacak zammın oranları yavaş yavaş tahmin edilmeye başlandı. Yılın ilk verisini aldığımı 2018 yılı programına göre 6 aylık enflasyon tahminine göre emekliler için temmuz ayında yüzde 4.02 zam öngörülüyordu. Sonrasında Merkez Bankası enflasyon tahminin yüzde 7 oranından 7.9'a yükseltmesi öngörüleri değiştirdi. Bu veriye göre uzmanlar emekli maaşlarına yapılacak olan ikinci zammına yönelik yüzde 4, yüzde 4.5 ve yüzde 5 olmak üzere 3 tahminde bulundu. Emekli maaşlarına yapılacak olan temmuz zammının diğer yandan ek ödemelerin de zamlanması ile artması bekleniyor.

  • Toplu ödemelerin hesaplanması ile emekli maaşı zam oranının yüzde 9 oranına kadar artması da gündeme gelebilir.

Emeklilere yılda iki kez ikramiye

Başbakan Binali Yıldırım, Ramazan ayına sayılı günler kala emeklilere ikramiye müjdesi vermişti. Yıldırım, uzun süredir gündemde olan emekliye ikramiye konusunda, dini bayramlar öncesi emeklilere biner lira ikramiye verileceğini açıkladı.

Yıldırım açıklamasında, "Emekli olmadan aylık bağlanan gazilerimiz, şehit yakınlarımız, köy korucularımız var. Her yıl Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesinde birer ikramiye vereceğiz. Ramazan Bayramı öncesinde bin lira, Kurban Bayramı öncesinde bin lira. Emeklilerimiz daha fazlasına layık, bunu bilincindeyiz" ifadelerine yer verdi.

Temmuzda tüm ödemeler artacak

Sosyal güvencesi olmayan ve geliri düşük olanlara ödenen 65 yaş aylığı da temmuzda artacak. Yüzde 3.52'lik memur zammı tahminine göre, 3 aylık ödeme 825 liraya çıkacak. Evde yaşlı ve engelli yakınına bakanlara sağlanan destek tutarı da temmuzda memur zammıyla artacak. Aylık bin 85 lira olan ödeme, yüzde 3.52'lik zam tahminine göre bin 123 liraya ulaşacak. SSK ve Bağ-Kur emeklisine temmuzda ilk 6 aylık enflasyon oranında zam yapılacak.

#Emekli
#Maaş
6 yıl önce