|

En çok kazandıran altın oldu

Yatırımcı yanılmadı, Kasım'da yatırımını altına yaptı. Ve TÜİK'e göre, altın Kasım ayında en çok kazandıran yatırım aracı oldu. Peki Aralık ayının ilk günlerinde altın ne kadar? 9 Aralık 2017 altın fiyatları ne durumda? Çeyrek altın ne kadar oldu?

Yeni Şafak
08:13 - 9/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 08:24 - 9/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Pek çok kişi yatırımını altından yana yapıyor. Siz de altından kazanmak istiyorsanız, altını bankalardan edinebilirsiniz.
Pek çok kişi yatırımını altından yana yapıyor. Siz de altından kazanmak istiyorsanız, altını bankalardan edinebilirsiniz.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kasım ayı finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını açıkladı.

Buna göre; en yüksek aylık reel getiri, yurtiçi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 3,95, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 4,49 oranlarıyla külçe altında gerçekleşti.

Peki 9 Aralık 2017 gününde çeyrek altın, yarım altın, Cumhuriyet altını ne kadar oldu? İşte altın fiyatları...

ALTINDAN DAHA ÇOK KAZANMANIN YOLU

Eğer birikimlerinizi, kuyumcudan altın alarak değerlendirmek istiyorsanız dikkat etmeniz gereken birçok unsur bulunmaktadır. Çünkü birçoğumuzun bildiği gibi kuyumculuk altınlarında belli bir işçilik söz konusudur ve bu nedenle bozdurma sırasında değer kaybı yaşanır. Doğal olarak elde etmek istediğiniz kar oranı da azalmış olur. Kısaca yaptığınız yatırımın değer kaybetmesine bile bile izin vermiş sayılırsınız.

Eğer altın işlemlerinden yüksek bir kazanç elde etmek istiyorsanız kuyumcu dışındaki alternatifleri değerlendirmeniz, çok daha mantıklı olacaktır. Örneğin; bankaların altın hesapları, kuyumculara göre daha güvenlidir.


#Altın
#Gram altın
#Çeyrek altın
#Yarım altın
#22 ayar bilezik
#Cumhuriyet altını
#TÜİK
6 yıl önce