|

En önemli işimiz Kanal İstanbul

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 100 günlük eylem planında yer alan Kanal İstanbul ile ilgili gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Haber Merkezi
04:00 - 16/09/2018 Pazar
Güncelleme: 01:27 - 16/09/2018 Pazar
Yeni Şafak
Kurum: Kanal İstanbul Projesi bizim için en önemli proje.
Kurum: Kanal İstanbul Projesi bizim için en önemli proje.

Abant'ta düzenlenen "İmar Kanunu Kapsamında İmar Barışı ve Kentsel Dönüşüm" toplantısında konuşan Kurum, "Bakanlık olarak 100 günlük eylem planımız içerisinde Kanal İstanbul Projesi bizim için en önemli proje. Bu manada taşınmazların devrini yapıp İstanbul'da, Marmara'yı Karadeniz'e bağlayan 43 kilometre uzunluğundaki Kanal İstanbul Projesi için 1/100.000 ölçekli planlar, akabinde alt ölçekli planları yapıp uygulamanın, ihale uygulamasının netleşmesine müteakip süreci Bakanlığımız, Ulaştırma Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi birlikte yürütecek" dedi.


TOKİ'nin sosyal konut misyonunun devam ettiğini de vurgulayan Kurum, "Şehit aileleriyle harp vazife malulleri, dul, emekli ve yetimler için yine TOKİ projeleri devam ediyor. Bu süreçte de yine projelerimiz devam edecek. Bizim olmazsa olmaz projelerimiz bir kere yapılacak ama gereksiz görülecek işler varsa bunları da durdurmasını bileceğiz" diye konuştu.

  • Emlak Bankası’nın genel kurulunu yaptıklarını da belirten Kurum, şunları kaydetti: “İnşallah süreçte, yıl sonuna kadar da banka kurulum sürecini tamamlayacağız. Hem gayrimenkul sektörüne hem de ülke ekonomisine katma değer sağlayacak bir banka olması yolunda hızlı bir çalışma sürdürüyoruz.”
#Kanal İstanbul
#Murat Kurum
6 yıl önce