|

Erkenci böğürtlen hasadı başladı

Çukurova bölgesinde, havaların sıcak gitmesiyle erkenci böğürtlen hasadına başlandı. Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, diğer yıllara göre 10 gün erken başlanılan erkenci böğürtlen hasadı çiftçinin yüzünü güldürüyor.

Yeni Şafak
11:26 - 15/05/2016 Pazar
Güncelleme: 09:27 - 15/05/2016 Pazar
AA
Çukurova'da erkenci böğürtlen hasadı başladı.
Çukurova'da erkenci böğürtlen hasadı başladı.

Mısır ve tahıl üretiminin fazla yapıldığı yörede 4 yıl önce meyveciliğe yönelen Ziraat Mühendisi İsmet Soytorun, hem kendi kazanıyor hem de 3 ay süreyle 8 ila 12 kişiye istihdam imkanı sağlıyor. Soytorun yaptığı açıklamada, bu yıl hava şartlarına bağlı olarak hasadın erken başladığını söyledi.



Erkenci böğürtlen yetiştiriciliğinin hububat tarımına göre az zahmetle daha çok kar getirdiğini belirten Soytorun, şunları kaydetti:



"Doğu Çukurova'da erkenci hasat böğürtlen hasadımız başladı. Geçen yıla oranla bu yıl rekolte beklentimiz yüksek. Salkımlanma ve meyvelenme güzel. Dönüme 2 ton rekolte bekliyoruz. Mısır ve yer fıstığı gibi tahıl ürünlerinin yoğun olduğu bölgemizde çiftçilerimiz meyveciliğe yöneliyor. Alternatif ürün yetiştiriciliğinin artmasını istiyoruz. Ürün miktarının fazlalığı ve artan taleplere karşı çeşitlilik önemli. Emeğimizin karşılığını alacağız. 4 yıldan bu yana erkenci böğürtlen yetiştiriciliği yapıyorum. Bir kökten 10 kilogram meyve alıyorum. Çevre il ve ilçelerdeki market, dondurma imalatçıları ve pastanelerden talep var. Kilogramını 10 liradan satıyoruz."



İşçilerden Suzan Çam da her yıl 3 ay böğürtlen bahçesinde çalıştığını belirterek ailesinin geçimine katkıda bulunduğu ifade etti.




#Çukurova
#Kadirli
#Osmaniye
#Böğürtlen
8 yıl önce