|

Esnafın borç faizinde indirim

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, esnaf ve sanatkarın faiz yükünü azaltacak bir müjde verdi. Kooperatifler tarafından uygulanacak gecikme faizi oranı üst sınırının, bir aya kadar olan gecikmelerde yüzde 25'ten yüzde 16'ya, bir aydan fazla gecikmelerde yüzde 37,5'ten yüzde 20'ye çekildiğini anlatan Pekcan, esnaf ve sanatkarın faiz yükünün hafifletileceğini söyledi.

Haber Merkezi
04:00 - 15/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:15 - 15/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Faiz yükünü azaltacak müjdeyi Bakan Pekcan verdi.
Faiz yükünü azaltacak müjdeyi Bakan Pekcan verdi.

Pekcan, “Kredi üst limitlerini işletme kredileri için 200 bin liraya, yatırım kredileri için ise 500 bin liraya çıkarmış bulunuyoruz. Bugün itibarıyla 30,6 milyar lira kredi bakiyesi bulunmaktadır. Bütçe imkanlarımız doğrultusunda, esnaf ve sanatkarların kullandıkları kredi şartlarında iyileştirme yapmaya devam edeceğimizi de önemle vurgulamak istiyorum” dedi.

GEÇMİŞ 10 YIL İÇİNDE UYGULANACAK

Bu uygulamayla borçlular ve bunların kefilleriyle birlikte 250 bin esnaf ve sanatkarın 1 milyar 500 milyon liraya ulaşan borçlarının yaklaşık 300 milyon liralık gecikme faizinin düşürülmesinin mümkün olacağına dikkati çeken Pekcan, düzenlemenin, yardımlaşma ve dayanışma ruhuyla çalışan kredi ve kefalet kooperatiflerinin ortaklarına sağlanan önemli bir unsur olduğunu dile getirdi. TESKOMB Başkanı Abdülkadir Akgül de, gecikme faiz oranlarının düşürülmesinin esnafı büyük ölçüde rahatlatacağını belirterek, "Bakanımızın bu jestine biz de karşılık veriyoruz. Bu düzenlemeyi sadece bundan sonrası için değil, geriye dönük 10 sene için uygulayacağız" dedi.

#Esnaf
#Borç
#Faiz
5 yıl önce
default-profile-img