|

Evliya Çelebi gibi başkan

TOBB Başkanı olmasının ardından geçen iki aylık sürede gezi rekoru kıran Rıfat Hisarcıklıoğlu, bu süre içinde 10 bin kilometrelik yol katederek, üyelerinin sorunlarını dinledi.

Yeni Şafak
00:00 - 10/09/2001 Pazartesi
Güncelleme: 17:30 - 25/07/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Fuat Miras'ın olaylı istifasının ardından TOBB Başkanlık koltuğuna oturan Rıfat Hisarcıklıoğlu, iki ayda gezi rekoru kırdı. Haftanın üç gününü Türkiye genelindeki oda ve borsa ziyaretlerine ayıran Hisarcıklıoğlu, Temmuz ve Ağustos aylarında toplam 160 oda ve borsayı ziyaret ederek, reel sektörün sorunlarını yerinde inceledi. Türkiye genelindeki 351 oda ve borsanın, yarısını zirayet eden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun, yaklaşık 10 bin kilometre yol katettiği bildirildi.



3 ayrı konuda inceleme...


Hisarcıklıoğlu'nun, haftanın üç gününü oda ve borsa gezilerine ayırdığı ve bu gezilerde üç ayrı konuda incelemede bulunduğu belirtildi. Bu çerçevede, ziyaret edilen oda ve borsa başkanları ile, odanın sorunları, bölgenin sorunları ve ekonomik krizin etkileri olmak üzere üç ayrı konuda değerlendirme yapılıyor. Değerlendirmelerin sonucu rapor haline getirilerek, başta Başbakan Ecevit olmak üzere, hükümet üyelerine sunuluyor. Her gittiği il ve ilçede yoğun ilgi gören TOBB Başkanı'nın, ziyaretlerinde siyasi parti başkanları gibi karşılanması dikkat çekiyor.


#TOBB
#Rıfat Hisarcıklıoğlu
23 yıl önce