|

EXPO Antalya yarın açılıyor

Antalya kadar tüm Türkiye'nin kalbi yarın EXPO 2016'da atacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla açılacak EXPO'ya 6 ayda 8 milyon ziyaretçi bekleniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:07 - 21/04/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Dünya Botanik EXPO'su, “Çiçek ve çocuk" temasıyla düzenlenen EXPO 2016 Antalya yarın açılacak. Deyim yerinde ise 6 ay boyunca dünyanın gözü Türkiye'de olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla açılacak EXPO'ya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği (AIPH) Başkanı Bernard Oosterom, Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Sekreteri Vincente Loscertales ile bazı büyükelçiler ve diğer davetliler katılacak EXPO sergi alanına 8 milyon ziyaretçi bekleniyor Faruk Çelik, Antalya'nın ülke turizmine katkı sağlayacağını ve uluslararası yatırımcı sayısını artıracağını söyledi.





Terör katılımı etkilemedi


Terör nedeniyle ülke katılımları konusunda bir sorun yaşanmadığını belirten Çelik, “İlk dönemlerde bununla ilgili spekülasyonlar yapıldı. Terörün ve göçmen krizinin ülke katılımlarını olumsuz etkileyeceğine dair değerlendirmeler yapıldı. Bahçecilik EXPO'ları arasında, Japonya'nın Osaka şehrinde düzenlenen EXPO'dan sonraki en yüksek ülke katılımı EXPO 2016 Antalya'da oldu. EXPO 2016 Antalya'ya katılmak üzere sözleşme imzalayan ülke sayısı 52'ye ulaştı" dedi. EXPO, 4-6 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Gıda ve Tarım Örgütü FAO'nun 30. Avrupa Bölge Konferansı'na da ev sahipliği yapacak.


#Expo
#Antalya
#Bernard Oosterom
8 yıl önce