|

Faiz kararı sonrası piyasalar hareketlendi

Kur ve faiz dün beklentilere paralel Para Piyasaları Kurulu (PPK) kararlarının ardından geriledi, piyasalar Avrupa Merkez Bankası (ECB) toplantısı ve petrol fiyatlarını izliyor. Dolar 2,81-82 bandından işlem görürken, petrol yüzde 4 oranında yükseldi.

Yeni Şafak
09:52 - 21/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 07:16 - 21/04/2016 Perşembe
Reuters
Uzmanlar Merkez Bankası'nın küresel piyasalardaki koşulların da destek verdiği takdirde indirimlerin devam edebileceğini söylüyor.
Uzmanlar Merkez Bankası'nın küresel piyasalardaki koşulların da destek verdiği takdirde indirimlerin devam edebileceğini söylüyor.

ING Bank Özel bankacılık Stratejisti Pınar Uslu, 50 bp faiz indirimi sonrasında kurdaki gerilemenin piyasada daha fazla indirim endişelerine işaret ettiğini söyleyerek, "Bunun yanı sıra gelen açıklamada önemli değişikliğin olmaması da piyasaları rahatlattı. Enflasyonda kısa vadede düşüşün devam edeceğinin belirtildiği TCMB açıklaması sonrasında küresel piyasalardaki koşullar da destek verdiği takdirde indirimlerin devam edebileceği beklentisi, tahvil faizlerinin bir miktar daha gerilemesinde rol oynadı" dedi ve şöyle devam etti:



"Tahvil faizlerinde nispeten kısa sürede önemli düşüş yaşanmış olması ve yüzde 9 bileşik faiz seviyesine yaklaşmış olmamız, bundan sonraki olası faiz düşüşünün sınırlı kalacağını düşündürüyor. Düşüşün devam etmesi için yeni bir hikaye gerekiyor. Manşet ve çekirdek enflasyon göstergelerini izleyecek olan yurt içi piyasalarda, küresel risk iştahı belirleyici olacak. Kurda ise her ne kadar dün 2.81'in altı denense de bu seviyenin halen destek olduğu söylenebilir. Petrol fiyatlarındaki yükseliş şu an risk iştahını olumlu etkiliyor ancak devam edip etmeyeceği önemli. En önemli gündem maddesi ise ECB olacak."



Petrol yüzde 4 yükseldi


ABD'de petrol stoklarının beklenenden daha az artması ve petrol üreticilerinin küresel arz oranını düşürmek için hâlâ bir anlaşmaya varabilecekleri umuduyla dün petrol yüzde 4'ün üzerinde yükseldi.



Piyasalarda son durum


Dün saat 17.39'da 2.8160/2.8171 seviyesinde olan dolar/TL

#Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası
#TCMB
#Para Piyasaları Kurulu
#Dolar
8 yıl önce