|

Felaket tellallarına kanmayın

İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, felaket tellallığı yapanların yine yanıldığını ve mahcup olacaklarını söyledi. Kopuz, “Dövizdeki yükselişe rağmen Türkiye’de birçok ekonomik gösterge olumlu. Ülkeye yabancı sermaye girişi de sürüyor” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 10/08/2018 Friday
Güncelleme: 00:31 - 10/08/2018 Friday
Yeni Şafak
​İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz
​İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz

İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, ağustos ayı meclis toplantısında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Dünyanın hem politik hem de ekonomik anlamda çalkantılı bir dönemden geçtiğini dile getiren Kopuz, Türkiye olarak, bir yandan küresel güçlerin maşası olan eli kanlı terör örgütleri ile mücadele ederken, diğer yandan aynı şer odaklarının çok yönlü saldırıları altında olduklarını anlattı.

Kopuz, felaket tellallığı yapanların yine yanıldığını ve mahcup olacaklarını kaydederek, “Dövizdeki yükselişe rağmen Türkiye’de birçok ekonomik gösterge olumlu. Ülkeye yabancı sermaye girişi de sürüyor” diye konuştu. İşsizlik oranının düştüğünü, sanayi üretiminin mayısta yıllık bazda yüzde 6,4 arttığını aktaran Ali Kopuz, Tüketici Güven Endeksinin temmuzda yüzde 4 artarak son 22 ayın zirvesine çıktığını bildirdi.Kopuz, yabancı şirket sayısı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 103,7 artış gösterdiğinin aktardı.

OVP OLUMSUZ HAVAYI DAĞITACAK

Orta Vadeli Programı (OVP) ile Türkiye’nin gereken adımları cesurca yapacağının altını çizen Kopuz sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu plan devreye girdiğinde tüm bu projeler sayesinde çok daha etkin bir ilerleme kaydedeceğiz ve şu anda yaratılmaya çalışılan olumsuz havayı bertaraf edeceğiz. Artık Türkiye, Başkanlık sistemi ile beraber, bürokrasi engeline takılmadan 2023 hedeflerine süratle hareket ediyor. İş dünyası olarak bu ekonomi savaşında ülkemizin en önemli cephelerinden biri olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”

#Ali Kopuz
#​İstanbul
#Türkiye
6 years ago