|

Ferrari başını yedi: Çiftlik Bank'ta yeni tutuklama

Çiftlik Bank soruşturmasının baş faili Mehmet Aydın’ın Uruguay bağlantısı olduğu iddia edilen Osman Naim Kaya’nın Uruguay makamları tarafından tutuklandığı ortaya çıktı. Osman Naim Kaya Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Çiftlik Bank soruşturması kapsamında haklarında Kırmızı Bülten talep ettiği 6 kişi arasındaydı.

Yeni Şafak ve
11:02 - 26/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 13:08 - 26/03/2018 Pazartesi
Diğer
Osman Naim Kaya
Osman Naim Kaya

Çiftlik Bank soruşturmasının baş faili Mehmet Aydın’ın Uruguay bağlantısı olduğu iddia edilen Osman Naim Kaya’nın Uruguay makamları tarafından tutuklandığı öğrenildi. Geçtiğimiz hafta Mehmet Aydın'ın basına yansıyan Ferrari'si de Osman Naim Kaya'nın üzerine kayıtlı.

KAYA KAYNAKÇILIK YAPIYORDU

Uruguay kaynakları Osman Naim Kaya'nın Bursa'dan 2006 yılında kaynak işi yapmak için Uruguay'a geldiğini sonrasında da dev bir servet edindiğini yazarken; Uruguay'daki Trump Tower'da 100 bin dolara bir inşaat şirketi kurduğu iddia ediliyor. Kaya'nın kendine ait bir jeti bulunuyor.

AYDIN'IN MAL VARLIĞI KAYA'NIN ÜZERİNDE


Aydın’ın Uruguay’daki mal varlığını Kaya’nın üzerine yaptığı ve Türkiye’den kaçırılan paralarla ilgili kilit isim olduğu iddia ediliyor. Uruguay'da Montevideo bölgesinde görüntülenen Ferrari ile ilgili araştırmaya çıkan polis, 2006'dan bu yana Kaya'nın servetindeki anormal yükselişe dikkat çekmişti.

Uruguay makamlarıyla temasa geçilerek Kaya’nın iadesi talep edildi.

FERRARİ DE JET DE MEHMET AYDIN'IN ÜZERİNE

Osman Naim Kaya'nın çevresine "Ferrari de uçak da Mehmet Aydın'ın. İkisini de ödünç alıp kullanmıştım. Uruguay gazeteleri yalan haber yapıyor. Çiftlik Bank ile hiç alakam olmadı. Mehmet Aydın'ı en son Kasım'da gördüm" demişti.

ADLİ MERCİLER: PARANIN KÖKENİ ARAŞTIRILIYOR


Montevideo'nun farklı mahallerinde dolaşan beyaz Ferrari Uruguay'da adli mercilerin dikkatini çekerken, Antilavado Sekreteryası Başkanı Daniel Espinosa, "Paranın kökeni araştırılıyor" açıklaması yapmıştı.




#Osman Naim Kaya Çiftlik Bank Ferrari
6 yıl önce