|

Fikri Işık Milli Savunma Bakanı oldu

AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, 65. Hükümet'te Milli Savunma Bakanı oldu. Işık bir önceki kabinede Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görevini sürdürüyordu.

Yeni Şafak
12:34 - 24/05/2016 Salı
Güncelleme: 09:48 - 24/05/2016 Salı
AA

Işık, 13 Eylül 1965'te Gümüşhane'nin Babacan Köyü'nde doğdu. Ailesinin Kocaeli'ye göç etmesiyle eğitimine burada devam eden Işık, çocukluk yıllarında inşaatlarda babasına yardım etti, kardeşiyle bir süre fırıncılık yaptı.



ODTÜ Fen Bilimleri Eğitimi Matematik Öğretmenliği Bölümünden 1989 yılında mezun olan Işık, İzmit ve İstanbul'da özel okullarda İngilizce ve matematik öğretmenliği yaptı. Işık, gıda sektöründe faaliyet gösteren iki ayrı aile şirketinde yöneticilik görevini yürüttü.



Siyasi çalışmalarına 1999 yılında Fazilet Partisi'nden Hereke Belediye Başkan adayı olarak başlayan Işık, 2001 yılında AK Parti Kocaeli kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Ar-Ge'den sorumlu il başkan yardımcısı olarak görev yaptı. Işık, 2003'te AK Parti Kocaeli il başkanlığına seçildi.



Işık, 2007 seçimlerinde AK Parti Kocaeli Milletvekili olarak TBMM'ye girdi. Meclis'te çeşitli komisyonlarda çalışan Işık, AK Parti'nin Genel Merkez teşkilatında da çeşitli görevler üstlendi.



TBMM'de Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanlığı görevine getirilen Işık, 25 Aralık 2013'te Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı oldu. Işık, görevine bir sonraki hükümette ve 7 Haziran seçimlerinden sonra oluşturulan geçici seçim hükümetinde de devam etti.



Trabzonspor taraftarı


ODTÜ Mezunlar Birliği Vakfı, Hereke Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği, Kızılay, Yeşilay, Ay Işığı Yetim ve Öksüz Çocuklar Yardımlaşma Derneği ile Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfının üyesi olan Işık, İngilizce ve Arapça biliyor.



Evli ve 4 çocuk babası olan Işık, futbolla yakından ilgileniyor ve Trabzonspor'u destekliyor. Çalışmalarından kalan zamanlarda spor yapmayı da ihmal etmeyen Işık'ın sudoku merakı bulunuyor.



#AK Parti Kocaeli Milletvekili
#Fikri Işık
#MİLLİ SAVUNMA BAKANI
8 yıl önce