|

Fıstık borsası kuruluyor

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği Onursal Başkanı Nadir Güllü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile görüşmelerinin olumlu geçtiğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/05/2018 Cuma
Güncelleme: 00:42 - 18/05/2018 Cuma
Yeni Şafak
​Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği Onursal Başkanı Nadir Güllü
​Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği Onursal Başkanı Nadir Güllü

Güllü, Bakan Fakıbaba’nın fıstık borsası kurulacağını ve devlet kontrolünde üreticiden tüketiciye direk denetimli satış tesislerinin kurulacağı müjdesini verdiğini kaydetti.

ETTE YAPILANI BİZ DE İSTEDİK

Ette yapılan fiyat regülasyonunun fıstık piyasasında da yapılmasını istediklerini belirten Nadir Güllü, “Yeni mahsulün çıkmasına 2 ay var. Bu süreçte biz geçici olarak İran, Irak gibi ülkelerden fıstık ithalatı yapılmasını istedik. Sayın bakan da Ekonomi Bakanlığı ile konunun görüşülmesi ve gerekli tedbirlerin alınması için talimat verdi. Biz sayın bakandan, ete yapılanın aynısının fıstık için de yapılmasını talep ettik” dedi. Fıstığın saklama koşullarının çok zor olduğunu belirten Nadir Güllü, “Karaborsacılar, stokçular tonlarca fıstığı saklama koşullarına uygun şekilde muhafaza etmiyor. Bu da fıstığın kalitesini düşürüyor. Halkın sağlığı ile de oynuyorlar. İnşallah devlet müdahalesi ile bu stokçular ortadan kaldırılacak” dedi.

#Fıstık
#Borsa
6 yıl önce