|

Fitch'ten İrlanda kararı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, İrlanda bankacılık sektörünün görünümünü pozitiften durağana çevirdiğini açıkladı. İngiltere'nin büyümesinin yavaşlaması, sterlindeki değer kaybının ve potansiyel ticaret engellerinin İrlanda üzerindeki olası etkilerinin AB ile yapılacak müzakereler sonucunda netleşmesinin beklendiği belirtildi.

Yeni Şafak
16:18 - 8/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 16:26 - 8/12/2016 Perşembe
AA
Fitch, İrlanda bankacılık sektörünün Brexit nedeniyle pozitiften durağana çevrildiğini belirtti.
Fitch, İrlanda bankacılık sektörünün Brexit nedeniyle pozitiften durağana çevrildiğini belirtti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, İrlanda bankacılık sektörünün görünümünü pozitiften durağana çevirdi.



Fitch Ratings'ten yapılan açıklamada, İrlanda bankacılık sektörünün 2017 görünümünün İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma kararı (Brexit) nedeniyle pozitiften durağana çevrildiği belirtildi.



Açıklamada, Brexit kararının İrlanda bankalarının faaliyet ortamında belirsizlikleri artırabileceği ifade edilerek, ekonomik iyileşmenin gelecek dönemde devam ederek kısa vadede durağan görümümü desteklemesinin beklendiği kaydedildi.



İngiltere'nin AB'den ayrılma kararının İrlanda'nın ekonomik ve politik görünümü için uzun vadeli negatif etki oluşturduğu, İngiltere'nin İrlanda ile gelecek döneme ilişkin ilişkilerinde de belirsizlikleri artırdığı vurgulanan açıklamada, İngiltere'nin büyümesinin yavaşlaması, sterlindeki değer kaybının ve potansiyel ticaret engellerinin İrlanda üzerindeki olası etkilerinin AB ile yapılacak müzakereler sonucunda netleşmesinin beklendiği belirtildi.



Açıklamada, İrlanda bankalarının faaliyet ortamında bozulma yaşanması durumunda bankaların varlık kalitelerinin ve sermaye yapılarının bozulabileceği kaydedildi.







#Fitch
#İrlanda
#AB
#Brexit
#İngiltere
7 yıl önce