|

Fon yöneticileri GABORAS’ı sevdi

MÜSİAD tarafından kurulan Gayrimenkul Kıymetler Borsası (GABORAS), Türkiye Varlık Fonu yöneticilerinin radarına girdi. Milli imkanlarla geliştirilen borsanın işleyişinden övgüyle söz eden Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Genel Müdürü Zafer Sönmez, GABORAS’ı ayakları yere basan bir proje olarak gördüğünü kaydetti. Sönmez, “Bu sistem, borsa ile taşınmaz varlıkları, pay ve türevlerini birleştiren bir yapı” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 22/01/2019 Salı
Güncelleme: 00:58 - 22/01/2019 Salı
Yeni Şafak
Tanıtım toplantısına ilgi yoğun oldu.
Tanıtım toplantısına ilgi yoğun oldu.

Gayrimenkul Kıymetler Borsası (GABORAS)'ta tanıtım faaliyetleri hızlandı. Kısa bir süre önce Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve Yıldız Teknik Üniversitesi ortaklığında kurulan GABORAS, Türkiye Varlık Fonu yöneticilerine anlatıldı. GABORAS Genel Müdürü İshak Kurtuluş Altun, borsanın, gayrimenkul alım-satım ve kiralama gibi işlemlerin 7 gün 24 saat elektronik ortamda yapılabilmesine olanak sağladığını söyledi. Şeffaflık vurgusu da yapan Altun, “Gayrimenkul işlemlerinin 7 gün 24 saat elektronik ortamdan yapılabilmesine olanak sağlayan borsa, konut ve iş yeri gibi projelerle ilgili gerçek ve şeffaf bilgilere ulaşımın kolaylaşması gibi amaçlarla da kuruldu” dedi.

ÜST DÜZEY KATILIM

  • Tanıtım toplantısına ilgi yoğun oldu. Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Genel Müdürü Zafer Sönmez ile bazı fon yetkililerinin katıldığı toplantıda, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Hikmet Köse, SENYAP Genel Müdürü Ahmet Buğa ve GABORAS Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Köse de katılım sağladı. Toplantıda Sönmez ve beraberindeki yetkililere, GABORAS'A ilişkin kapsamlı sunum yapılarak, teknolojik ve altyapı olarak gelinen son durum hakkında bilgi verildi. Görüşmede, GABORAS'ın ortaya çıkaracağı iş planları, dijital işlemler, gayrimenkul borsa ürün ve endeksleri, düzenlemeler, teknik çalışmalar, kurumsal iş birlikleri öne çıktı.

HEDEF YABANCI YATIRIMCI

Toplantıda, GABORAS'ın, uluslararası MÜSİAD ağı sayesinde, yabancı yatırımcıyı Türkiye'ye çekme noktasında baş rol üstleneceğinden bahsedildi. GABORAS'ın borsalaşmaya evrilmesinde devletin desteğinin önemine değinilen toplantıda, Türkiye merkezli gayrimenkul borsasına bu gözle bakılması gerektiği vurgulandı. Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Genel Müdürü Zafer Sönmez, Türkiye'nin, yeni bir felsefe, ekonomik sistem ve gayrimenkul piyasası üretebilecek potansiyele, tarihsel yeteneğe ve sorumluluğa sahip olduğunu bildirdi.

TAM NOT ALDI

  • Varlık Fonu'nun asıl hedeflerinden birisinin, "Türkiye'de dünyaya örnek olacak bir finans sistemi kurmak ve onu yönetmek" olduğunu aktaran Sönmez, GABORAS'ın, dünya gayrimenkul piyasasına yeni bir model sunacağını anlattı. Sönmez, GABORAS'ı heyecan verici, ayakları yere basan bir proje olarak gördüğünü kaydederek, “Bu sistem, alternatif sermaye piyasalarını ve araçlarını geliştiren, borsa ile taşınmaz varlıkları, pay ve türevlerini birleştiren bir yapı” değerlendirmesinde bulundu.

GABORAS Genel Müdürü Altun da, yerli ve milli yüksek teknoloji altyapılarıyla artık Türkiye’nin kendi varlıklarını anlık olarak izleyebildiğini, ölçebildiğini ve görüntüleyebildiğini bildirdi.

4 TRİLYON LİRALIK DEĞER

Gayrimenkul sektöründeki dağınıklığın ve değer karmaşasının aşılmasının yanı sıra sektörün endeksleşme halinde ortaya 4 trilyon liralık menkul değer piyasasının çıkabileceğini aktaran Altun, bu piyasanın Türkiye ekonomisini bir üst noktaya taşıyabileceğine değindi. Altun, Türkiye azametindeki bir ülkenin hiçbir sorununun analog yöntemlerle çözülemeyeceğini, dijital olmayan hiçbir sistemin bugünün dünyasında sürdürülebilir olamayacağını aktardı.

#MÜSİAD
#GABORAS
#Zafer Sönmez
5 yıl önce