|

Fransızları takibe aldı

Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği Fransız markaları takibe aldı. Tüm otomotiv markaları ile temasa geçerek görüşmeler gerçekleştiren TAYSAD, bu yıl PSA, Renault, Ashok Leyland ve FCA-GAC’ı ziyaret ederek iş sahasını genişletecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:00 - 19/03/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Alper Kanca - Faruk Özlü
Alper Kanca - Faruk Özlü

Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği’nin (TAYSAD) 40. Olağan Genel Kurulu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün katılımıyla gerçekleşti. Genel Kurul açılış konuşmasını gerçekleştiren TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kanca, 40. yıl için hedefledikleri 400 üye sayısını geçtiklerini belirtti.

HEDEF İLK 10'A GİRMEK

40. Olağan Genel Kurul’da TAYSAD’ın hedeflerini aktaran Kanca, “Türkiye’de Kocaeli ve İstanbul ağırlıklı olmak üzere 19 ilde yoğunluk kazanan üyelerimizi, Türkiye’de bin civarında Ar-Ge ve tasarım merkezi bulunuyor, bunların 127’si TAYSAD üyesi firmaların. Bu rakamlar sonucunda hedefimiz, tasarım, teknoloji ve tedarik alanında dünyada ilk 10’a girmek” dedi.

PSA’YI TAKİBE ALDI

Algı konusunda TAYSAD Yönetim Kurulu’nun ciddi çalışmaları olduğunu belirten Kanca, “Ticarette başarı için güçlü bir algıya sahip olmamız gerekiyor. 2018 yılı için sektör dev isimlerinden Hintli Ashok Leyland ve Fransız PSA’ya heyet ziyaretlerimiz olacak, Çinli FCA-GAC ve Fransız Renault Tecnocenter ile de görüşmelerimiz sürüyor” ifadelerini kullandı.

  • Otomotiv 5 odak sektörden biri
  • Bakanlık olarak, yerlileşme konusunda Türkiye’ye sıçrama yaptıracak odak sektörleri çalıştıklarını aktaran Faruk Özlü, “Çalışmamızda 5 odak sektör ortaya çıktı. Bunlardan biri de otomotiv sektörü. Son 12 yıldır ülkemizin ihracat şampiyonu otomotiv sektörü. Otomotivin ihracat rakamları bizler için gurur verici. Türk otomotiv sektörünün yeni yılda da yeni rekorlar kıracağını umuyoruz” dedi.

#TAYSAD
#PSA
#Renault
#Ashok Leyland
6 yıl önce