|

Fugro Scout 3 katlı tünel için Boğaz’da

İstanbul Boğazı’nın altından hem karayolu hem demiryolu ulaşımına uygun tasarlanan 3 katlı Büyük İstanbul Tüneli için ilk somut çalışma başladı.

Yeni Şafak
07:42 - 27/07/2017 Perşembe
Güncelleme: 10:06 - 27/07/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Fugro Scout, bir ay Boğaz’da inceleme yapacak.
Fugro Scout, bir ay Boğaz’da inceleme yapacak.

Büyük İstanbul Tüneli'nin zemin etüdünü yapmak üzere Panama bayraklı Fugro Scout adlı araştırma gemisi Boğaz’a girdi. Panama bayraklı araştırma gemisi Fugro Scout, tünelin inşası öncesinde İstanbul Boğazı’nın dip yapısını belirleyecek. 84 metre uzunluğunda 20 metre genişliğindeki Fugro Scout, 26 Temmuz-26 Ağustos tarihleri arasında İstanbul Boğazı’nda bulunacak ve derinlerde araştırma yapacak. Geminin özelliği deniz içinde 3 bin metre derinliğe kadar inebilmesi.

Diğer taraftan İstanbul Boğazı'nda seyreden gemilerin, sondaj çalışması yapan ve sondaj yapan gemiye eşlik eden diğer deniz araçlarına çapariz verilmemesi, seyir, can, mal ve çevre emniyeti sağlanması bakımından önemli olduğu ifade edildi.

Dünyanın önde gelen projelerinden biri

İstanbul Boğazı’nın altından geçecek olan ve aynı tüp içinde 2×2 şeritli karayolu ve metro hatlarının yer aldığı projenin çalışmalarına başlandı. 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli, büyüklüğü ve teknolojisi ile alanında dünyanın önde gelen projelerinden biri olacak.

Tünelin tamamlanmasıyla beraber, Avrupa Yakası’nda Hasdal Kavşağı’ndan Anadolu Yakası’nda Çamlık Kavşağı’na karayoluyla yaklaşık 14 dakikada geçilecek. Hattan günde 6,5 milyon yolcunun yararlanması bekleniyor.


Mühendislik projeleri 1 yılda tamamlanacak

Etüt, proje ve mühendislik hizmetleri kapsamında, karada ve denizde derin sondaj çalışmaları yapılarak, zemin verileri belirlenecek. İhale sürecinin ardından 1 yıl içinde mühendislik projelerinin tamamlanması planlanıyor. İstanbul Boğazı'nın altından geçecek söz konusu tünelde, tek tüpte hem karayolu hem de demiryolu bulunacak. Tünelde, ortadan geliş ve gidiş olmak üzere demiryolu, üst ve altta da lastik tekerli araç geçişine uygun iki şeritli yol yer alacak.

9 metro hattıyla entegre edilecek

Tünel, TEM Otoyolu, E-5 Karayolu, Kuzey Marmara Otoyolu ve 9 metro hattıyla entegre edilecek. YİD modeliyle yapımına başlanmasının ardından 5 yıl içinde tamamlanması hedeflenen tünelin kullanıma geçmesiyle Avrupa Yakası'nda İncirli'den, Anadolu Yakası'nda Söğütlüçeşme'ye, 31 kilometre uzunluğunda 14 istasyondan oluşacak hızlı metroyla yaklaşık 40 dakikada ulaşılacak.

Avrupa Yakası'nda Hasdal Kavşağı'ndan Anadolu Yakası'nda Çamlık Kavşağı'na karayoluyla yaklaşık 14 dakikada geçilecek. Hattan günde 6,5 milyon yolcunun yararlanması bekleniyor.

#İstanbul Boğazı
#Fugro Scout
7 yıl önce