|

GABORAS sektörü uçuracak

MÜSİAD tarafından kurulan ‘Gayrimenkul Kıymetler Borsası’ sektördeki işlemlerin hızlı ve güvenli yapılmasını sağlayacak. Dijitalleşme ile ciddi anlamda yabancı yatırım çekilebileceğini söyleyen Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, sistemin İslam dünyasının ekonomik yakınlaşmasına hizmet edeceğini söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 24/12/2018 الإثنين
Güncelleme: 01:40 - 24/12/2018 الإثنين
Yeni Şafak
Gayrimenkul Kıymetler Borsası AŞ, sektördeki ezberleri bozacak.
Gayrimenkul Kıymetler Borsası AŞ, sektördeki ezberleri bozacak.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) tarafından kurulan Gayrimenkul Kıymetler Borsası AŞ’nin (GABORAS) sektördeki ezberleri bozacak. Türkiye’deki gayrimenkullerin alım-satım ve kiralama gibi işlemlerinin 7 gün 24 saat elektronik ortamdan yapılabilmesi, konut ve iş yeri gibi projelerle ilgili gerçek ve şeffaf bilgilere ulaşımın kolaylaşmasını sağlayacak GABORAS’ın tanıtım faaliyetleri devam ediyor.

YABANCI YATIRIMCI İÇİN ÖNEMLİ REFERANS

Konuyla ilgili MÜSİAD tarafından gerçekleştirilen sunuma katılan Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, dijital gayrimenkul borsası sayesinde inanılmaz boyutlarda yabancı yatırım çekebileceklerini belirtti.

Sektördeki dijitalleşme ile oluşacak fırsatlara dikkat çeken Ağbal, "
Türkiye’de yapay zeka kullanan dijital bir borsayı üretirsek, yarın dünyanın dört bir tarafından alıcılar bu sisteme girecektir
" dedi.
  • GABORAS'ın İslam ülkelerinin ekonomik yakınlaşmasına hizmet edecek bir iş olduğunu düşündüğünü aktaran Ağbal şunları söyledi: “
    Burada güvenli alım-satım platformundan tam teşekküllü borsaya giden süreçte sektörün regüle edilmesini ve dijitalleşmesini konuşuyoruz. Böyle güvenli bir sistem, bizi menkul kıymetleştirmeye götürebilir. Gayrimenkulün barınma aracı olmaktan çıkıp, yatırım ve borsada işlem görecek sermaye birikim alanı olmasından bahsediyoruz. Yatırımcıların, ihtiyaç duyacağı her türlü data şeffaf bir şekilde sunuluyor
    .”

SEFERBERLİK HALİNDEYİZ

MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, uluslararası dijital platformu tamamladıklarını ve borsa altyapısı için büyük oranda hazırlıklı olduklarını bildirdi. Kaan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın borsanın hızlandırılması talimatı sonrası ulusal ve uluslararası tüm birimleri ile seferberlik halinde olduklarını vurguladı.

DEĞER KARMAŞASI GİDERİLİR

GABORAS Genel Müdürü Kurtuluş Altun, gayrimenkul sektöründeki değer karmaşasının giderilmesiyle birlikte sektörün azametini ortaya çıkarabileceklerini ve gayrimenkul ihracını gerçekleştirebileceklerini bildirdi. MÜSİAD'ın 87 ülkede 200'den fazla şubeden oluşan uluslararası bir ağa sahip olduğunu ve bu potansiyeli gayrimenkul ihracı konusunda seferber ettiğini aktaran Altun, sadece Türkiye gayrimenkul piyasasını düzenlemekten bahsetmediklerini kaydetti. Altun, "Türkiye merkezli tüm dünyaya örnek olacak, yerli ve milli yüksek teknoloji yazılımımızı destekleyen big-data algoritmalarımızı, yapay zeka yönetiyor" değerlendirmesinde bulundu.

#​MÜSİAD
#Naci Ağbal
٪d سنوات قبل