|

Galataport dünyaya tanıtıldı

Türkiye’nin gemi turizmine açılacağı tarih olan 2020 itibariyle büyük katkı vermesi beklenen Galataport, Seatrade Cruise Global 2019 fuarında dünyanın birçok yerinden katılan kruvaziyer firmalarına tanıtıldı.

04:00 - 14/04/2019 Pazar
Güncelleme: 00:34 - 14/04/2019 Pazar
Yeni Şafak
Seatrade Cruise Global 2019 Fuarı
Seatrade Cruise Global 2019 Fuarı

Tamamlanmasının ardından yılda mürettabat dahil 1.5 milyon yolcuya hizmet verecek olan İstanbul’un tek ana limanı Galataport, Seatrade Cruise Global 2019’a bir stant ile katılarak dünyanın en önemli kruvaziyer şirketlerinin rotasını İstanbul’a çevirdi. 113 ülkeden 643 katılımcı ve 11 bin tedarikçi ile satın almacının yer aldığı Seatrade fuarında, dünya devlerine İstanbul ve Mart 2020’de açılacak Galataport İstanbul Kruvaziyer Limanı tanıtıldı.

GEMİ TURİZMİNE BÜYÜK KATKI

Galataport ile ilgili bilgiler paylaşan Galataport İstanbul Liman İşletmeciliği ve Yatırımları A.Ş. Genel Müdürü Erdem Tavas ise projeyle birlikte dünyanın en önemli liman kentlerinden biri olarak anılan İstanbul’un yeniden bu kimliğine kavuşacağının altını çizdi. Galataport projesinin, gerek İstanbul’un tarihi limanı olması gerekse konumu itibariyle bu sektördeki benzer yatırımlardan oldukça ayrışan bir liman olduğunu dile geitren Tavas sözlerini şöyle sürdürdü: “Mart 2020’de açmayı planladığımız yeni terminal, dünyada ilk kez uygulanacak bir proje ile zemin altında kurgulanıyor. Bu planlamaya göre, gümrüklü alan, dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan bir sistem ile, 3 metrelik özel bir kapak sistemi ile sahanın geri kalanından ayrışıyor. Her türlü kruvaziyer gemisinin ihtiyacı doğrultusunda yaptığımız bu planlama ile İstanbul’un gemi turizm potansiyeline ciddi bir katkıda bulunacağız.” Galataport İstanbul Liman İşletmeciliği ve Yatırımları A.Ş. Liman İşletme Genel Müdür Yardımcısı Figen Ayan ise Galataport’un devreye girmesi ile birlikte İstanbul’un kruvaziyer turizmde yeni bir dönemin başlayacağını söyledi. 2020-2021 yıllarına ilişkin rezervasyonları almaya başladıklarının altını çizen Ayan, “2020 yılında şu an için elimize ulaşan konfirme gemi rezervasyonu 50’yi aşkın. Bu rezervasyonların büyük çoğunluğunun ana liman rezervasyonu olması; gemi firmalarının Galataport’u ana liman olarak seçtiğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

GÜNDE 15 BİN YOLCU

Galataport İstanbul Kruvaziyer Limanı tamamlandığında, 3 büyük geminin aynı anda limana yanaşabileceğini ve günde ortalama 15 bin kruvaziyer yolcusunun ağırlayabileceğini kaydeden Ayan, “Liman tamamlandığı zaman yıl içerisinde mürettebat dahil 1.5 milyon yolcuya hizmet vermeyi hedefliyoruz” dedi.

#Galataport
#Seatrade Cruise Global 2019
#Fuar
5 yıl önce