|

Gebze-Darıca hattı 5 milyar lira

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu belediye olarak hayata geçirdikleri projeler ve yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Bugün temeli atılacak Gebze OSB-Darıca insansız metro hattı hakkında da konuşan Osmanoğlu projenin toplam maliyetinin 5 milyar lira olduğunu söyledi.

Burak Karaca
04:00 - 20/10/2018 السبت
Güncelleme: 01:18 - 20/10/2018 السبت
Yeni Şafak
İbrahim Karaosmanoğlu
İbrahim Karaosmanoğlu

Kocaeli uzun zamandır sanayide ülkenin can damarı rolünü üstleniyor. Konumu itibariyle de köprü görevi gören şehirde belediye sanayiyi doğru yönetmeye ve yönlendirmeye çabalarken bir yandan da şehirdeki hayatı olumlu yönde etkileyecek çalışmaları hayata geçirmeye çalışıyor. Bunun yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarihinin en büyük yatırımı olarak nitelendirilen Gebze OSB-Darıca metro hattıyla da şehir ilk defa metroyla buluşmuş olacak. Bugün temeli atılacak olan projenin şehir için büyük önem taşıdığını vurgulayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, metro hattının tamamlanmasıyla 16 bin aracı trafikten kaldırmayı hedeflediklerini belirtti. Diğer çalışmaları hakkında da konuşan Karaosmanoğlu, körfezi kirletenlere göz açtırmadıklarını altını çizerken, sanayi atığının da büyük ölçüde önüne geçtiklerini söyledi.

BELEDİYE TARİHİNİN EN BÜYÜK YATIRIMI

Bugün temeli atılacak olan Gebze OSB-Darıca insansız metro hattı ile ilgili de bilgiler veren Karaosmanoğlu, toplamda 5 milyar liralık bir proje olduğunu kaydetti. İbrahim Karaosmanoğlu, metronun çift yönlü olarak saatte 64 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip olacağını dile getirdi. Karaosmanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “2 milyon nüfusu yerin altından birbirine bağlıyoruz. Darıca sahil, Gebze, Çayırova, Organize Sanayi Bölgeleri birbirine bağlanacak.”

  • SAPANCA’YI TÜPRAŞ’TAN KURTARDIK
  • Yaptıkları arıtma çalışmalarından da söz eden İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez arıtmasından sağladıkları suyu kullandıklarını aktardı. Tüpraş’a arıttıkları suyu parayla sattıklarını söyleyen Karaosmanoğlu, “Tüpraş yetkilileri suyu daha önce Sapanca Gölü’nden çekiyorlardı. Günlük 45 bin metreküp su çekildiği için Sapanca Gölü tehlike altındaydı. Artık körfez arıtmasından geçirip biz veriyoruz sonra onlardan bir arıtmaya daha tabi tutuyorlar. Hem Sapanca Gölü’nü kurtardık hem de verdiğimiz sudan para alıyoruz” dedi.
#Tren hattı
#Gebze Darıca hattı
٪d سنوات قبل