|

Geleceğin mesleğ 'Veri işleme'

İTÜ dijital dönüşüm kapsamında geleceğe yön verecek 10 mesleği açıkladı. Rektör Prof. Dr. Mehmet Karaca, “Geleceğin mesleği veri işlemeciliği, robot mühendisliği olacak” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/05/2017 Cuma
Güncelleme: 01:27 - 19/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca
İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, veri ve veri işlemenin geleceğin mesleği olduğunu söyledi. Dijital dönüşüm sayesinde toplumun da dönüşeceğini kaydeden Karaca, “Dijital dönğüşümle birlikte birçok mesleğin miadını dolduracak. Onların yerine robot mühendisliği, 3D Yazıcı Mühendisliği, Giyilebilir Teknoloji Tasarımcılığı gibi meslekler hayatımıza yön verecek” dedi.

VERİ İŞLEMECİLER GÖZDE OLACAK

Veri ve veri işlemenin geleceğin mesleği olduğunu anlatan Karaca, “Veri bilimcilerinin görevi veriyi hazırlamak, gelişmiş analizler yürütmek ve elde edilen sonuçları ürün ve üretim sürecini geliştirmek için kullanmaktır. Veri güvenliği uzmanlarının temel göreviyse bozukluk veya kötü niyetli saldırıların neden olabileceği kayıpları önlemek gerekiyor. Özellikle her verinin işleneceği gelecekte veri uzmanlarına ve veri bilimcilere büyük işler düşecek. Bu sektörler iyi bir de kazanç kapısı olacak” diye ifade etti.

ÜLKEMİZ GELECEĞE YÖN VERİR

Türkiye’nin gelecekte teknolojiye yön veren ülkeler arasında yer alabileceğini anlatan Karaca, ülkemizin jeopolitik konumunun lojistik avantaj sağladığını söyledi. Karaca, “Türkiye konumunu iyi değerlendirip rekabetİ sağlayabilirse önemli ülkeler arasında yerini alabilir” şeklinde konuştu.

Bu mesleklere dikkat

Mehmet Karaca, gelecekteki 10 yeni mesleği açıkladı: Endüstriyel Veri Bilimciliği, Robot Koordinatörlüğü, IT/lot Çözüm Mimarlığı, Endüstriyel Bilgisayar Müh., Bulut Hesaplama Uzmanlığı, Veri Güvenliği Uzmanlığı, Şebeke Geliştirme Müh., 3D Yazıcı Müh., Endüstriyel Kullancı Arayüzü Tasarımcılığı ve Giyilebilir Teknoloji Tasarımcılığı.


#İTÜ
#Digital
#Dönüşüm
7 yıl önce