|

Gelir hesaplamasında çifte muafiyet

İkramiyeler ve evde bakım ücreti gelir şartı hesaplamaya dahil edilmeyecek. Bunun için yasal düzenleme yapacaklarını açıklayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, geçen yıl 6,8 milyar liralık evde bakım yardımı yapıldığını söyledi.

Haber Merkezi
04:00 - 15/02/2019 Cuma
Güncelleme: 00:56 - 15/02/2019 Cuma
Yeni Şafak
Zehra Zümrüt Selçuk
Zehra Zümrüt Selçuk

Emeklilere ramazan ve kurban bayramlarında ikramiye verilmesi uygulamasını Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatlarıyla geçen yıl başlatıldığını hatırlatan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt, bu uygulamanın evde bakım yardımı alanların gelir şartlarında bir artış görünmesine ve bu nedenle gelir şartının aşılmasına sebep olduğunu dikkat çekti. Selçuk, sosyal yardım alanların mağdur olmaması için bir düzenleme yapılacağını söyledi.

KESİNTİ OLMAYACAK

  • Yeni düzenleme ile bu ikramiyelerin hane içinde kişi başına düşen gelir hesaplamasına dahil edilmemesi ve bu suretle evde bakım yardımı alanların mevcut yardım ve hizmetlerden faydalanmaya devam edeceklerini bildiren Selçuk, geçen yıl, 513 bin 276 faydalanıcı için 6,8 milyar lira kaynak aktarıldığını ifade etti. Evde engelli ya da yaşlı yakınına bakanlara geçen yıl bin 179 lira ödendi. Ödeme Ocak'ta bin 310- bin 315 liraya çıktı.

#Zehra Zümrüt Selçuk
#Gelir
#Hesap
5 yıl önce