|

Genç çiftçiye 30 bin lira hibe

18-40 yaş arasındaki genç çiftçilere hibe desteği verilmesine yönelik düzenleme, Bakan Çelik tarafından imzalanarak Başbakanlığa gönderildi. Düzenlemeyle genç çiftçilere 30 bin lira hibe desteği verilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/04/2016 Salı
Güncelleme: 20:11 - 4/04/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçilere 30 bin lira hibe desteği verilmesine yönelik düzenleme, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından imzalanarak Başbakanlığa gönderildi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Başbakanlığa gönderilen kırsal kalkınma destekleri genç çiftçi projelerinin desteklenmesi hakkında tebliğin yürürlüğe girmesiyle kırsal alandaki 18-40 yaş arası gençler destekten yararlanabilecek. Toplam nüfusun yaklaşık yüzde 28'i kırsal alanda yaşarken, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı 18-40 yaş aralığında 330 bin 412 çiftçi bulunuyor. Program kapsamında genç çiftçilere 30 bin lira hibe desteği verilecek, program Bakanlar Kurulu kararıyla 3 yıl uygulanmaya devam edecek.



Düzenlemede, büyükbaş ve küçükbaş canlı hayvanlar, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tarafından temin edilecek.



MAKİNE VE EKİPMANLARI DA DESTEK KAPSAMINDA


Bitkisel üretim projelerinde traktör ve bahçe traktörü hariç proje ihtiyacı olan diğer makine ve ekipmanlar destekleme kapsamına alındı. Su ürünleri üretimi projeleri yüksek maliyetli olması ve ruhsat alma işlemlerinin uzun sürmesi nedeniyle bu dönem program dışı tutulurken, bu projeler Bakanlığın IPARD ve Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı (genel bütçe) kapsamında daha yüksek bedellerle destekleniyor.


#Kırsal kalkınma
#Genç çiftçi
#Çiftçi Kayıt Sistemi
8 yıl önce