|

Genç girişimciler için stratejik ortaklık

Anlaşma kapsamında Microsoft, Albaraka Garaj girişimcilerine teknoloji ortağı olacak ve mentorluk verecek. Eğitimler de ücretsiz olacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/02/2018 Salı
Güncelleme: 00:55 - 20/02/2018 Salı
Yeni Şafak
Albaraka Garaj ile Microsoft arasında bir işbirliğine gitti.
Albaraka Garaj ile Microsoft arasında bir işbirliğine gitti.

Albaraka girişimcileri desteklemek üzere kurduğu Albaraka Garaj ile Microsoft arasında bir işbirliğine gitti. Albaraka Garaj’ın Microsoft ile imzaladığı stratejik ortaklık anlaşması kapsamında Microsoft, Garaj girişimcilerine teknoloji ortağı olacak ve mentorluk verecek. İşbirliğinin teknoloji ortaklığı ayağında Garaj girişimcileri, Albaraka Türk’ün ana hesabı üzerinden kendi girişimleri için Microsoft Azure platformu’nu ücretsiz kullanacaklar. Girişimcilerin hepsine tanımlanacak kotalar sayesinde ücretsiz kullanımın mümkün olacağı stratejik ortaklıkta, alıştırma sürecinde Microsoft tarafından girişimlere teknik danışmanlık hizmeti de sunulacak. Ayrıca Microsoft konuşmacılarının katılacağı eğitim oturumları düzenlenecek.

YÜZ YÜZDE EĞİTİM

Eğitimler konusunda uzman kişiler tarafından verilecek. Belirli periyotlarda düzenlenen online ve yüz yüze eğitimlerde chatbot, artırılmış gerçeklik (AR), blockchain, yapay zeka ve makinelerin öğrenmesi (AI&Machine Learning) konularında eğitimler de planlanıyor. Stratejik ortaklığın mentorluk ayağında ise iş geliştirme ve teknik mentorluğun yanında hackathon’lar düzenlenmesi öngörülüyor.

  • Yedi girişimde çalışma hızlandı
  • Halihazırda dokuz girişimi destekleyen Albaraka Garaj’da chatbot, oyunlaştırma, biyometrik imza gibi alanlarda ürün geliştiren yedi adet girişim, banka bünyesindeki ekiplerle PoC çalışmalarına başladı ve bunlardan ikisinin PoC süreci başarıyla tamamlanarak entegrasyon süreçlerine başlandı.
#Microsoft
#Albaraka Garaj
#Girişim
6 yıl önce