|

Gençlere müjde: İstediğiniz işi yapabilirsiniz

Kendi işini kurmak isteyen küçük girişimcilerin imdadına yetişen bir kuruluş KOSGEB... Ancak bu konuda, yeni iş kurmak isteyenlerin akıllarında cevaplanmamış bir sürü soru bulunuyor. 1990 yılından bu yana küçük ölçekli kuruluşlara karşılıklı ve karşılıksız yardım yapan KOSGEB'e nasıl başvurulduğu, kimlerin faydalandığı, kısacası aklınıza takılan her türlü sorunun yanıtı haberimizde.

Yeni Şafak
13:50 - 3/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 14:00 - 3/02/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
KOSGEB'in vereceği desteklerden faydalanmak için uygulamanız gereken çok basit birkaç adım var.
KOSGEB'in vereceği desteklerden faydalanmak için uygulamanız gereken çok basit birkaç adım var.

Kendi işini kurmak isteyen, ticaret hayatına atılmak isteyen, yeni bir iş, yeni bir gelir kapısı sağlamak isteyen kişilerin, bu planlarını hayata geçirmek için sadece istemeleri yeterli değildir. Elbette herhangi bir işte başarılı olabilmek için öncelikle düşünmek, istemek, planlamak ve adım atmak gerekir. Ancak işin bir de maddi boyutu vardır.

Eğer yeterli miktarda sermayeniz yoksa bu planlar hayalden öteye geçemez. İşte bu noktada, yeni girişimcilerin öncelikle kendine daha sonra da ülke ekonomisine fayda sağlaması açısından devlet tarafından verilmiş destek kredileri devreye girmektedir. Girişimcilerin yaptığı projeler için devletin yaptığı yardıma hibe denir. Bu noktada da merak edilen KOSGEB devreye girer.

KOSGEB NEDİR?

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı olan ama halk arasında kısaltması ile yani KOSGEB olarak bilinen kurumdur. Eski ismiyle Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na yeni ismiyle Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı olarak görevini yerine getirmektedir. 1990 yılında kuruluşu tamamlanmıştır.

Ülkemizde sosyal ihtiyaçların ve ekonominin karşılanabilmesi adına orta ve küçük ölçekli işletmelerin etkisi ve sanayideki payını artırmak amacıyla kurulmuştur. KOSGEB ayrıca bu işletmelerin rekabet güçlerini ve seviyelerini artırma amacına da hizmet etmektedir. Bir diğer hizmeti ise; KOBİ’lerin rekabet düzeyini artırmak ve ihracat, kurumsallaşma ve Ar-Ge gibi mevzularda kendilerini geliştirmelerine yardımcı olmaktır.


KOSGEB'E KİMLER BAŞVURABİLİR?

Halk arasında mutlaka bu konu hakkında konuşulduğunu duymuşsunuzdur. Birileri iş kurmak ister ve KOSGEB kredi desteğine güvenir. Fakat bu desteklerden her iş kurmak isteyen ne yazık ki yararlanamıyor. İşte KOSGEB kredi desteğinden faydalanabilecek kişiler; kurum tarafından verilen iş kurma danışmanlığı eğitimini ya da uygulamalı olarak verilen eğitim desteğini alanlar; kurumca üniversite sınırları içinde gerçekleştirilen Genç Girişimci Geliştirme Programı’na katılıp; mezun olanlar ve İŞGEM bünyesinde bulunan girişimcilerden 1 yıl içinde işletme kurmuş olan şahıslardan faydalanabilmektedir.

KOSGEB'E NASIL BAŞVURULUR?

Kurumun vereceği desteklerden faydalanmak için uygulamanız gereken çok basit birkaç adım bulunmaktadır.

Bunlar;

Kurum Veri Tabanına Kayıt: Kuruma ait web sitesine girerek Kayıt İşlemleri bölümünden kaydınızı tamamlamalısınız.

KOBİ Beyannamesi: İşletmenin KOBİ niteliğinde olup olmadığının belirlenebilmesi için bu beyannamenin doldurulması gerekir.

Beyanname Kontrolü: Doldurulan beyanname, KOSGEB kurumuna ait uzmanlarca kontrol edilir ve netice ile ilgili olarak size geri dönüş yapılır.

Desteklere Başvurmak: Aklınızdaki planlara uygun desteklere KOSGEB uzmanları ile bir görüşme yaparak başvurabilirsiniz.

#KOSGEB
#Hibe
#Destek
#Girişimci
6 yıl önce