|

Geri dönüşümün mimarı çocuklar

Kağıthane Belediyesi'nin düzenlediği 'Geri Kazanım Yarışması'ında yüzlerce kilo mavi kapak, atık yağ ve atık pil toplandı. Dereceye giren çocuklar ödüllendirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/06/2016 Pazar
Güncelleme: 23:22 - 4/06/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Kağıthane Belediyesi tarafından Albayrak Grubu'na bağlı Bayfa Geri Dönüşüm'ün katkılarıyla okullar arası “Geri Kazanım Yarışması” ödül töreni düzenlendi. Sadabat Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte dereceye giren öğrencilere hediyeleri taktim edildi. Yarışma süresince 300 ton geri dönüştürülecek malzeme toplandı.



GERİ DÖNÜŞÜM MİLLİ GÖREV


Kâğıthane Belediyesi'nde bulunan 25 bin ton kapasiteli tesislerin 2.5 milyon insana hizmet verildiğini söyleyen Bayfa Genel Müdürü Selim Korkmaz, “Bu ekonomik olarak çok kârlı bir kurum değil. Geri dönüşüme uygun malzemelerin çöp sahalarında kaybolmasını önlemek ve ekonomiye kazandırılmasını sağlamak bizim milli görevimizdir. Bayfa Geri dönüşüm olarak, 5 belediyeye vermiş olduğumuz hizmetle (Arnavutköy, Esenyurt, Üsküdar, Beyoğlu ve Kağıthane) 2015 yılında 22 bin ton / yıl ambalaj atığı toplanarak yedi yılda yaklaşık 2 milyon ağacı doğaya, 394 bin varil petrolü ise ülke ekonomisine kazandırmış bulunmaktayız. Açtıkları çocuklarımız topladı. Bizde, Bayfa Geri Dönüşüm olarak bu ödül törenini düzenleyerek, 3 notebook ve 9 bisikleti öğrencilerimize hediye ettik" dedi.



ÇOCUKLAR ÇEVRE BİLİNCİ KAZANDI


Yarışmada dereceye giren öğrencilere yedilerini taktim eden Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, ”Biz 12 yıldır çocuklarımızda çevre bilinci oluşması için ilkokul ve ortaokullarımızda geri dönüşüm çalışmaları yapıyoruz. Bu yıl da düzenlenen yarışmada, okul aile birliklerimiz, çocuklarımız ve aileleri çok gayretli bir çalışma yaptılar. Ben bu çalışmada emeği geçen ve katkıda bulunan herkese çok teşekkür ederim” dedi.



Yarışmanın birincileri


Bireysel kategorilerde, Mavi Kapak Toplama Yarışı'nda topladığı 110 kilo mavi kapakla Hesna Güzel, Atık Yağ Yarışması'nda 359 litre atık yağ ile Zeynep Ecrin Mutlu, Atık Pil alanında 116 kilo ile Eren Sademir birinci oldu. Okulların yarıştığı kategoride ise geri dönüşüme en çok katkı sağlayan okul Gültepe İmam Hatip Okulu birinci oldu.


#Geri Kazanım Yarışması
#Albayrak Grubu
#Bayfa Geri Dönüşüm
8 yıl önce