|

Gıda fiyatlarına neşter

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Şimşek, yaklaşık 80 milyonu ilgilendiren gıda enflasyonunu düşürmek için aldıkları kararların, ekim ayı gibi hayata geçeceğinin müjdesini verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:03 - 28/08/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Gıda fiyatlarına neşter
​Gıda fiyatlarına neşter

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, gıda enflasyonunu düşürmek amacıyla yapısal sorunlara yönelik çok önemli kararlar aldıklarını belirterek, “Ülkemizde yaklaşık 80 milyonu ilgilendiren gıda enflasyonunu düşürmek için aldığımız bu kararlar, ekim ayı gibi hayata geçmiş olacak” dedi. Belli takvim aralığında geniş katılımla toplanan Gıda Komitesi’nin son derece etkin ve verimli çalıştığını ifade eden Şimşek, yaptıkları toplantılarda yaş meyve-sebze ve et fiyatlarında son dönemde belirginleşen artış eğilimi ve aşırı oynaklığa kalıcı çözüm getirecek tedbir önerilerinin görüşüldüğünü ve son aşamaya gelindiğini bildirdi.

20 MİLYARLIK KATKI OLUR

Toplantılarda temel gündem maddesinin yaş meyve-sebze tedarik zincirindeki yüksek fire oranlarını düşürmeye ve lojistik süreçlerin genel kalitesini artırmaya yönelik tedbirler olduğunu kaydeden Şimşek, “Ülkemizde yaş meyve-sebzede yüzde 25-30’lara varan fire oranları iç piyasada yıllık yaklaşık 100 milyar liraya ulaşan perakende ticaret hacmi düşünüldüğünde çok büyük maddi kayba işaret ediyor” ifadelerini kullandı. Yaş meyve-sebze tedarik zincirine yönelik bu kararların sektöre ilişkin çok önemli ve radikal bir yapısal dönüşüm hamlesi niteliği taşıdığını vurgulayan Şimşek, “Mevcut fire oranlarını yarı yarıya bile azaltabilirsek ekonomimize katkısı yılda 15-20 milyar lira olacak” dedi.

#Mehmet Şimşek
#meyve-sebze
#Türkiye
7 yıl önce