|

Girişimciler için 2 milyar TL kaynak

Hükümet girişimcilere sağladıkları desteklere yenisini ekleyerek 2 milyar liralık yeni bir kaynak ayırdı. Girişim sermayesi fonları aracılığıyla aktarılacak olan söz konusu kaynak özellikle yenilikçi ve teknoloji odaklı üretimi desteklemeyi hedefliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:15 - 9/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Girişimcilere 2 milyar liralık yeni bir kaynak ayırdı.
Girişimcilere 2 milyar liralık yeni bir kaynak ayırdı.

Bakanlar Kurulu kararı ile Başbakanlığa gönderilen düzenleme aynı zamanda yabancı sermayenin de ülkeye çekilmesi hedefleniyor.

EKONOMİYE EN AZ 4 MİLYAR LİRA KATKI

Konu hakkında açıklama yapan Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, söz konusu düzenlemeyle girişimcilere 2 milyar lira tutarındaki kaynağın girişim sermayesi fonları aracılığıyla aktarılacağını bildirdi. Bu kaynağın, 2023 yılına kadar müsteşarlık tarafından fonlara taahhütte bulunularak aktarılacağına işaret eden Şimşek, bunun aynı zamanda gelecek 5 yıl içerisinde ülke ekonomisine en az 4 milyar lira tutarında kaldıraç etkisi yaratacağını kaydetti.

Yatırımcılara da ‘milat’ olur

Şimşek, ilgili kaynak aktarımının çarpan etkisine dikkat çekerek şu değerlendirmede bulundu: “Bu düzenleme girişimcilerimiz ve yatırımcılarımız için bir milat olarak kabul edilecek ve hükümetimizin gündeminde olan yeni projeler sırasıyla uygulamaya koyulacaktır.”

#Mehmet Şimşek
#Türkiye
6 yıl önce