|

Görev süresi bugün doluyor, işte yeni işi

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'in 4 yıllık başkanlık dönemi resmi olarak bugün sona erecek. Geçtiğimiz günlerde duygusal bir veda konuşması yapan Yellen'in yeni işi de belli oldu. Yellen ülkenin önde gelen düşünce kuruluşlarından Brookings Enstitüsünde kıdemli uzman olarak görev alacak.

Yeni Şafak
10:05 - 3/02/2018 Cumartesi
AA
ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen’in yeni işi belli oldu...
ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen’in yeni işi belli oldu...

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen’in, görevini tamamlamasının ardından ülkenin önde gelen düşünce kuruluşlarından Brookings Enstitüsünde görev alacağı bildirildi.

BUGÜN SONA ERİYOR

Başkent Washington’da bulunan Brooking Enstitüsünden yapılan açıklamada,
4 yıllık başkanlık dönemi resmi olarak bugün sona erecek Yellen’in, 5 Şubat'tan itibaren kıdemli uzman olarak kuruluşta çalışmaya başlayacağı belirtildi.

''MUTLULUK DUYUYORUM''

Selefi Ben Bernanke’nin yolunu izleyerek Brookings’in kadrosunda yer almayı kabul eden Yellen, konuya ilişkin yazılı açıklamasında, "
Brookings Enstitüsü’ne katılmaktan mutluluk duyuyorum
." ifadesini kullandı.

İSTİFA ETMESEYDİ 2024'E KADAR KALABİLİYORDU

Yellen, ABD Başkanı Donald Trump'ın kendisini yeniden başkanlığa aday göstermemesinin ardından Fed'den tamamen ayrılacağını açıklamıştı.
Fed'in ilk kadın Başkanı Yellen'in istifa etmemesi halinde 2024'e kadar yönetim kurulu üyesi olarak kurumda kalma hakkı bulunuyordu.

''BAŞARILI BİR MİRAS BIRAKTI''

Yellen'in 4 yıl süren başkanlık döneminde özellikle istihdam alanında çok iyi iş çıkardığını düşünen ekonomistler, Fed'in ilk kadın başkanının, halefi Jerome Powell'a başarılı bir miras bıraktığını vurguluyor.

Trump'ın Fed Başkanı seçtiği Powell, yeni görevine 5 Şubat Pazartesi başlayacak.
#ABD Merkez Bankası
#FED
#Janet Yellen
#Brookings Enstitüsü
6 yıl önce