|

Güçlü destek işsizliği çözer

İstihdam seferberliği çalışmaları sürüyor. Hükümetin istihdam için verdiği destekleri İzmir'de anlatan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, yürürlüğe sokulan eylem planına dikkat çekerek, “Hükümet olarak istihdama verdiğimiz güçlü destek, inanıyorum ki önümüzdeki aylarda işsizlik oranlarındaki artışı geriye döndürecek” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/02/2017 Cumartesi
Güncelleme: 04:36 - 11/02/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Gelir testi mecburiyeti kalkacak
Gelir testi mecburiyeti kalkacak

Hükümetin istihdan seferberliği çalışmaları sürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, dün bunun için İzmir'deydi. Balçova'da İzmir'deki çalışma hayatının temsilcileriyle bir araya gelen Müezzinoğlu, istihdama verdikleri destekleri anlattı. Müezzinoğlu, “Özel sektör temsilcilerimizin istihdama, üretime, ihracata yönelik dinamikleri devreye sokması ve bizim de hükümet olarak verdiğimiz güçlü destek, inanıyorum ki önümüzdeki aylarda işsizlik oranlarındaki artışı geriye döndürecek” dedi. Geçen hafta Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı eylem planının detaylarıyla ilgili bilgi veren Bakan Müezzinoğlu, çalışmaların, ekonominin dinamiklerini yeniden daha iyi noktaya taşıyacağına inandığını vurguladı. Müezzinoğlu, “Ekonomiye ivme kazandıracak, ülkemizin üretimi ve ihracatını artıracak. O yönden İzmir de lokomotif illerimizden bir tanesi” diye konuştu.



SEFERBERLİK ZAMANI


Çalışma hayatındaki mili seferberlik çalışmasının farklı bir boyutunu İzmir'de geniş bir çalışma yelpazesiyle gerçekleştireceklerini hatırlatan Müezzinoğlu 2016'nın zorluklarını üretimde istihdamda bazı zorlukları getirdiğini söyledi ve işsizlik oranlarının 11,8'lere kadar geldiğine dikkat çekti.



Gelir testi mecburiyeti kalkacak


Müezzinoğlu, genel sağlık sigortası olmayanlarla ilgili yapılan gelir testinin 3 farklı gruptan tek gruba ineceğini vurguladı. Gelir testi mecburiyetini kaldıracaklarını ifade eden Müezzinoğlu, "Yalnız 53 lira ödüyorum ve genel sağlık sigorta kapsamına giriyorum' yolunu açıyoruz. Bu imkanı yoksa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yeşil kart uygulamasına muhatap olacak” diye konuştu.








#İstihdam seferberliği
#Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı
#Mehmet Müezzinoğlu
#Genel sağlık sigortası
7 yıl önce