|

Gül gibi Lavanta ile ekonomiye katkı

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesine bağlı bir köyde yaşayan Mücella Saler, 12 dönüm arazi için hazırladığı “Gül gibi Lavanta işi” projesiyle hem köyünü güzelleştirmeyi, hem de üretim yaparak ekonomiye katkı sağlamayı hedefliyor.

Haber Merkezi
04:00 - 14/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:42 - 14/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Isparta’dan gül ve lavanta fideleri getirten Saler, 12 dönümlük tarla üzerinde bunların ekimini gerçekleştirdi.
Isparta’dan gül ve lavanta fideleri getirten Saler, 12 dönümlük tarla üzerinde bunların ekimini gerçekleştirdi.

İlçeye bağlı Gedikler köyünde yaşayan Yüksek Ziraat Mühendisi Mücella Saler, “Gül gibi Lavanta işi” projesi hazırladı. Proje kapsamında, Isparta’dan gül ve lavanta fideleri getirten Saler, 12 dönümlük tarla üzerinde bunların ekimini gerçekleştirdi. Görsel bir güzelliğin ortaya çıkmasını sağlamanın yanı sıra yağı sayesinde ekonomiye de katkı sağlamayı hedefleyen Saler, kurmayı planladığı tesisle de hem bu işi yapmayı düşünenlere kolaylık sağlayacak, hemde istihdama da katkı sunacak.

KATMA DEĞERLİ ÜRETİM

12 bin metrekare alan üzerinde ilde yeni bir alternatif ürün olarak yağlık gül ve lavanta üretimine başlayarak bölgede öncülük yaptığını belirten kadın girişimci Mücella Saler, “Projemizin adı “Gül gibi lavanta işi”. Bölgemizde ilk olarak burada başlatılacak. Yağlık güllerimizle birlikte lavantalarımızı da toprakla buluşturacağız. Yaptığımız iş hem görsel olarak sergilenecek, hem de yağı çıkartılacak. Bu projemizle bölgeye ekonomik bir katma değer mutlaka kazandıracağız. İlçenin turizmini canlandırmış olacağız” dedi.

  • Projenin ilk aşamasının üretim olduğunu ardından işlemeye geçeceklerini aktaran Saler, “Biz de böyle ortamlar sağlayarak buraya iç ve dış turizmi çekmeyi hedeflemekteyiz” ifadelerini kullandı.
#Lavanta
#Tunceli
5 yıl önce