|

Gurbetçi Antalya’dan ev bakıyor

Sur Yapı’nın Antalya’da 1,3 milyon metrekarelik arazide inşa edeceği kentsel dönüşüm projesine gurbetçi vatandaşlardan yoğun ilgi geldi. Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, “KDV avantajının etkisiyle yabancılardan ve yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarımızdan güçlü talep alıyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/05/2017 الخميس
Güncelleme: 01:50 - 18/05/2017 الخميس
Yeni Şafak
​Gurbetçi Antalya’dan ev bakıyor
​Gurbetçi Antalya’dan ev bakıyor

Hükümetin yabancı yatırımcılara ve gurbetçilere tanıdığı KDV avantajı meyvelerini vermeye başladı. Sene başında düşüş gösteren yabancıya konut satışında ivme yeniden yukarıyı işaret ediyor. Türk firmalarının yaptığı projelere alınan ön talepler de gelecek dönemde yabancıya konut satışının daha yukarıya taşınacağını teyit ediyor. Yabancıya konut satışlarının artacağını gösteren en son veri Antalya’dan geldi. Sur Yapı’nın Antalya Kepez-Santral bölgesinde 1.300.000 metrekarelik alanda yaklaşık 19 bin konuttan oluşacak kentsel dönüşüm projejine yabancı yatırımcılardan ve gurbetteki Türk vatandaşlarından yoğun talep geldi. Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, “Antalya bütün dünyada yaşayanların ikinci evini almak istediği bir şehir. Ön talebe yeni çıkmamıza rağmen bir hafta olmadan neredeyse 16 bin kişinin talebini gördük. Bu talepler arasında yabancı yatırımcılar ve gurbetçi vatandaşlarımız da var. Yabancı ilgisinde vatandaşlık ve kdv avantajı da öne çıkıyor” dedi.

Ruslar ve Iranlılar radarda

Rusların konut alımını bu projeyle tekrar harekete geçirmek istediklerini belirten Altan Elmas, evlerin İranlı turistlerin de ilgisini çekeceğini düşündüklerini söyledi. Elmas, “Rus turistlerin konut alımında Antalya önemli bir pazar. Projemiz hem konum hem de olanakları itibariyle yabancılar için karlı bir yatırım olacak. Türkiye’nin en önemli uluslararası markalarından Antalya’da proje için ön talep bırakanlar ilk fiyat avantajı ve öncelikli ev seçme hakkına sahip olacak. Yerli yatırımcıların da ilgisi sevindirici. Antalya, İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Eskişehir, Konya, Afyon, Isparta, Balıkesir’in de aralarında bulunduğu toplam 24 ilden yoğun talep gördük. Antalya özelinde ise Muratpaşa (Merkez), Kepez, Konyaaltı ve Manavgat başta olmak üzere 13 farklı ilçeden talep alındı” bilgisini verdi.

İnşaat Haziranda

Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketi Antepe’nin, Kepez-Santral bölgesi projesinin tüm süreçlerini sorunsuz yürüttüğüne de dikkat çekildi. Elmas, “Projede yaklaşık 19 bin konut yer alıyor, bunlardan yaklaşık 5 bini hak sahiplerinin konutları. Projede konutların yanı sıra kültürel alanlar, dev şehir parkı, sağlık tesis alanları, eğitim alanları, camiler, ofisler ve ticari alanlar bulunacak. Tüm hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Haziran ayı içerisinde de ruhsatımızı alarak inşa sürecine başlamayı hedefliyoruz” dedi.

Molozlar dönüştürülecek
ağaçlar korunacak

Projede araziden çıkarılan hafriyat geri dönüştürülerek proje yapımında kullanılacak. Günde ortalama 1800 ton molozun dönüştürüldüğü projede toplam 260 bin metrekare de yeşil alan bulunacak. Proje arazisinde bulunan 10 bin 764 adet ağaç korunarak, peyzajda kullanılacak. Öte yandan bölgede yaşayan sokak hayvanları için ise bir yaşam alanı oluşturulacak.

#Gurbetçiler
#Antalya
٪d سنوات قبل