|

Güven damgası

Elektronik ticarette güvenlik ve hizmet kalitesi standartlarının yükseltilmesi amacıyla güven damgası sistemi oluşturuldu. TOBB tarafından e-ticaret sitelerine ilgili logonun verileceğini belirten Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “Uygulama sayesinde vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla internet üzerinden alışveriş yapabilecek” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 16/12/2018 الأحد
Güncelleme: 01:38 - 16/12/2018 الأحد
Yeni Şafak
Elektronik ticarette yeni dönem başladı.
Elektronik ticarette yeni dönem başladı.

İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde vatandaşların en fazla şikayet ettiği konuların başında güvenlik geliyor. Birçok tüketicinin sahte veya arızalı ürünler yanında sağlığa zararlı bazı mallarından satışına yönelik memnuniyetsizlikleri 'Güven damgası' uygulamasıyla en aza indirilecek. Elektronik ticarette güvenlik ve hizmet kalitesi standartlarının yükseltilmesi ve e-ticaret sitelerinin güvenilirliğinin tesis edilmesi amacıyla oluşturulan güven damgası sisteminin devreye girdiğini belirten Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından e-ticaret sitelerine güven damgası verilecek " ifadesini kullandı.

TOBB VERECEK

Pekcan, yaptığı yazılı açıklamada, tacir ve sanayicilerin üst kuruluşu TOBB'un güven damgası sağlayıcısı olarak yetkilendirildiğine işaret ederek, 100 Günlük Eylem Planı'nda da yer alan güven damgası uygulamasının devreye girdiğine dikkati çekti. Pekcan, TOBB tarafından e-ticaret sitelerine güven damgası verileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Güven damgası sistemi sayesinde vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla internet üzerinden alışveriş yapabilecek. Sisteme gönüllülük esasına göre dahil olmak isteyen e-ticaret siteleri, Güven Damgası Sağlayıcıya (GDS)
sitesi üzerinden başvuruda bulunacaklar. Elektronik Ticarette Güven Damgası Hakkında Tebliğde yer alan güvenlik ve hizmet kalitesi standartlarına uyduğu tespit edilen e-ticaret sitelerine, GDS tarafından güven damgası tahsis edilecek" bilgisini verdi

GÜVENLİK AÇIĞINA YAKIN MARKAJ

Gereken güvenlik tedbirlerinin eksiksiz alınacağına işaret eden Pekcan, "Ayrıca, belirli aralıklarla yapılan sızma testleriyle de varsa güvenlik açıkları tespit edilebilecek, vatandaşlarımız herhangi bir zarar görmeden bu açıklar düzeltilebilecek ve güven damgasına sahip olan sitelerin güvenliği tam anlamıyla sağlanmış olacaktır. Güven damgasına sahip e-ticaret siteleri, alıcıların siparişi hakkında bilgi alabilmesi, talep ve şikayetlerini telefon aracılığıyla iletebilmesi için müşteri hizmetleriyle iletişim imkanı sunacak, talep ve şikayetlerin etkin bir şekilde yönetilmesini ve sonuçlandırılmasını sağlayaca" değerlendirmesinde bulundu.


  • BU LOGOYA DİKKAT
  • Pekcan, söz konusu tebliğ kapsamında, Güven Damgası Sağlayıcıya uluslararası güven damgası kuruluşlarından en az birine üye olma şartı getirildiğine işaret ederek, "Böylece, bu kuruluşların uluslararası geçerliliği olan logoları güven damgası alan işletmeler tarafından kullanılabilecek, işletmelerimizin yeni pazarlara açılması ve yeni müşterilere ulaşması kolaylaşacak, uluslararası güvenilirliği tesis edilecek, uluslararası rekabet gücünün ve elektronik ticaret hacminin arttırılması sağlanacaktır" ifadesini kullandı.

Çevrim içi şikayet sistemi geliyor

Bakan Pekcan, güvenlik ve hizmet standartlarına uyulmaması halinde askıya alınma ve iptale ilişkin işlemler yürütüleceğini ve güven damgası tahsis edilen e-ticaret sitelerinin denetleneceğini belirtti. Güven Damgası sistemine dahil firmalarla vatandaşlar arasında çıkabilecek uyuşmazlıkların çözümünün, talep ve şikayetlerin etkin bir şekilde yönetilmesinin ve sonuçlandırılmasının sağlanabilmesine yönelik çevrim içi şikayet sisteminin uygulanacağını vurgulayan Ruhsar Pekcan, bu sayede e-ticarette ortaya çıkan uyuşmazlıkların hızlı ve etkin çözümlenebilmesinin sağlanacağını kaydetti.

#Güven Damgası
#E ticaret
#İnternet Alışverişi
٪d سنوات قبل