|

Halka açık şirketlerde dijital oylama

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) tarafından düzenlenen “Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi” bu yıl “Gelecek” temasıyla üçüncü kez kapılarını açtı.

Haber Merkezi
04:00 - 18/11/2018 Sunday
Güncelleme: 01:25 - 18/11/2018 Sunday
Yeni Şafak
Dijitalleşme ile teknik ve risk maliyeti de azalıyor.
Dijitalleşme ile teknik ve risk maliyeti de azalıyor.

Kongrede; dijitalleşme ile ilgili farklı girişim ve projeler ön plana çıktı. Kayıt Kuruluşu Veri Depolama ve Raporlama Müdürü Dr. Özgür Uysal, piyasaya sundukları yeni bilişim sistemleri Elektronik Genel Kurul Sistemi (e-GKS) ile ilgili bilgiler verdi. Uysal, üye ve piyasa katılımcıları arasında talep edilen çerçevede fiziki olarak o ortamda bulunmayan pay sahipleri için de bilgi akışının sağlanmasının amaçlandığını ifade etti.

PAY SAHİBİNİN HAKKI VAR

Uysal’ın paylaştığı bilgilere göre, şirketlerin genel kurullarının canlı takip edilebilmesi amacıyla oluşturulan sistem ile Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerin genel kurullarına, pay sahipleri, elektronik ortamda şahsen veya temsilci aracılığıyla katılabiliyor, bilgi alabiliyor ya da oy kullanabiliyor.

  • DİJİTALLEŞME İLE TEKNİK VE RİSK MALİYETİ AZALIYOR
  • 13 yıldan beri MKK olarak hem kayıt hem saklama fonksiyonunu tek bir yerden yürüttüklerini dile getiren Özgür Uysal, aslında yurtdışında bu iki fonksiyonun iki ayrı kurumda toplanması öngörüldüğünü aktararak, konunun Türkiye’deki pratiğinin oldukça başarılı olduğunu düşündüklerini kaydetti. Uysal sözlerini şöyle sürdürdü: “Tek bir kurumda toplayarak hem operasyonel hem de teknik ve risk anlamdaki maliyeti azalıyor. ”
#Şirket
#dijitalleşme
5 years ago