|

Halka arza hazırlanıyor

Türkiye Petrolleri (TP) Genel Müdürü Besim Şişman, şirketlerinin halka arzında en doğru modelin devletin gücünün hissedildiği bir model olduğunu belirterek, "Kendi içinde bağımsız ve agresif çalışıp hızlı karar alabilecek bir yapıya kavuştuktan sonra modelin adının hiçbir önemi yok" dedi.

Yeni Şafak
11:28 - 7/03/2016 Pazartesi
Güncelleme: 09:31 - 7/03/2016 Pazartesi
AA

Şişman, yaptığı açıklamada, TP'nin halka arz hazırlıklarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



TP'nin yapısal dönüşümünü tamamlamak için çabaladığına dikkati çeken Şişman, şöyle konuştu:



"Proje bazlı çalışan bir şirket haline geleceğiz. Biz bunun altyapısını bitirdik sadece organizasyon şemamızı yönetim kurulumuzun onaylamasını bekliyoruz. Tabii ki bunu Bakanlığımızın desteğiyle yapacağız. Bakanlığımız bize 'yürüyün' diyecek ve biz yürüyeceğiz. Kafamıza göre hareket edemeyiz. Devletimizin koyduğu perspektif doğrultusunda yürüyoruz netice itibarıyla. Bakanımızın onayı sonrası yönetim kurulumuzdan organizasyon şeması çıkacak ve yeni yapıyla yürümeye başlayacağız."



Şişman, TP'de iş denetimi ve risk analizi gibi işlemlerin gerçekleşebilmesi için iş akışının uluslararası düzeyde bilinen açık ve net bir şekilde olması gerektiğini vurgulayarak, bunun organizasyon yapısıyla gerçekleştiğini, tamamlandığında halka arz öncesi dönüşümün de bitmiş olacağını vurguladı.



TP'nin dönüşüm süresi içerisinde rezervlerini uluslararası bir firmaya akredite ettirdiğini kaydeden Şişman, "Biz sertifikalı rezervimizin ne kadar olduğunu biliyoruz. Bu önemli bir şey, çünkü bir petrol ve doğalgaz şirketinin en önemli değeri nedir? Sahip olduğu rezervlerdir. Rezervlerinizin bilançoda görülmesi lazım. Şimdi uluslararası finans sistemine geçiyoruz. Buna uygun bir şekilde kendimizi ayarlamamız lazım. Bunlar çok zor şeyler değil, ancak bunların yapılıp bitirilmesi lazım ki 'hazırız ve karar sizin' diyebilelim" değerlendirmesinde bulundu.



"En uygun model THY"


Şişman, TP'nin halka arzında Türk Hava Yolları'na (THY) yakın bir modelin uygun model olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:



"Enerji sektörü o kadar kritik ve önemli bir sektör ki petrol ve doğalgaz sektörü enerjinin içinde çok ayrı ve en büyük parantez. Devletin gücü ve etkisi burada hiçbir şekilde gözardı edilmemeli. Devlet gücünü orada tutmalı. Devlet gücünü hissettirecek ama kendi içinde bağımsız ve agresif çalışabilecek, hızlı karar alabilecek bir yapı olduktan sonra modelin adının hiçbir önemi yok. Görünen en doğru model bu."



Şişman, geçen hafta TP'nin halka arz çalışmalarıyla yasal altyapıyı gelecek yıl ortalarına kadar tamamlamayı hedeflediklerini, ancak harekete geçmek için petrolün varilinin yeniden 60 dolarlar düzeyine ulaşması gerektiğini açıklamıştı.



#Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı
#halka arz
8 yıl önce