|

Halkbank'ı İran'la vurmaya çalıştılar

Taşkesenlioğlu İran’daki faaliyetlerin kurallara uygun olduğunu belirterek ‘17-25 Aralık darbe sürecinde bankaya o yönüyle vurmaya çalıştılar’ diye konuştu.

Yeni Şafak
16:45 - 19/01/2016 Salı
Güncelleme: 14:49 - 19/01/2016 Salı
Diğer

Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, paralel yapının 17-25 Aralık darbe girişimi esnasında bankanın da hedef aldığını söyledi. İran'da bankacılık hizmetlerine devam eden tek banka olduklarına dikkati çeken Taşkesenlioğlu "Ambargo kurallarına aykırı hiçbir işleme aracılık etmedik. Hem BDDK hem diğer denetim otoriteleri inceledi. Usule aykırı bir işlem bulamadı. Çünkü böyle bir işlem yapılmamıştı. Buradaki işlem petrol ve doğalgaz paralarının bankamıza yatışı ve onların kullanmasına uluslararası yaptırım kuralları çerçevesinde aracılık etmek" dedi. Taşkesenlioğlu bu yıl bu yıl hem aktiflerde hem de kredilerde yüzde 16'lık bir büyüme hedeflediklerini söyledi ve bu yıl ise mevduat büyümesinin yüzde 17 seviyesinde gerçekleşeceğini öngördü.



Katılım bankacılığı


HALKBANK, katılım bankacılığı kurmaktan vazgeçtiğini açıklamıştı. Taşkesenlioğlu, yaptıkları analizler sonunda en verimli çalışma stratejisini belirledikten sonra katılım bankacılığı konusunda kuruluş izni için yeniden başvuracaklarını ifade etti.



#Halkbank
#Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu
#İran
8 yıl önce