|

Hannover'da görücüye çıktı

İki yılda bir Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen ve otomotiv dünyasının en prestijli organizasyonları arasında gösterilen Uluslararası Ticari Araç ve Yan Sanayii Fuarı kapılarını açtı.

Haber Merkezi
04:00 - 21/09/2018 Cuma
Güncelleme: 02:31 - 21/09/2018 Cuma
Yeni Şafak
TEMSA Genel Müdürü Hasan Yıldırım
TEMSA Genel Müdürü Hasan Yıldırım

27 Eylül’e kadar sürecek fuara dünyanın önde gelen otomotiv şirketlerinin son teknolojiye sahip araçlarını sergiliyor. Fuar, geleceğin ulaşım trendlerine de ışık tutuyor.

TEMSA MARATON VE MD9’UN ŞOVU

Otobüs ve midibüs pazarında son 4 yıldır Türkiye'nin pazar lideri konumunda bulunan, yüzde 100 Türk mühendisleri tarafından geliştirilen 15 bine yakın aracı bugüne kadar dünyanın 66 ülkesine ihraç eden TEMSA da fuara üç gözde aracıyla katılıyor. TEMSA, Maraton ve MD9 araçlarının yanı sıra, elektrikli otobüsü Avenue Electron’u Hall 11'de bulunan E24 numaralı standında sergiliyor. Fuara katılan bütün firmaların hayallerini gerçekleştirmek için var gücüyle çalıştığını ifade eden TEMSA Genel Müdürü Hasan Yıldırım, "Bu hayallerin başında da akıllı araçlarla dolu akıllı şehirler geliyor. Biz de TEMSA olarak bu vizyonla tüm faaliyetlerimizi şekillendiriyor, en faydalı çözümleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bunun için de her yıl toplam ciromuzun yaklaşık yüzde 5’ini Ar-Ge çalışmalarına ayırıyoruz" dedi. Yıldırım, şunları kaydetti: "Bugünden itibaren, yıllardır üzerinde konuştuğumuz bu elektrikli araçları yollara çıkarıyoruz. TEMSA olarak baktığımızda bu sadece yeni bir yatırım hamlesi değil, aynı zamanda şehirlerimizi, dünyamızı daha sessiz, daha temiz hale getirecek bir seferberliğin de kıvılcımı. Çok daha akıllı, çok daha temiz bir geleceğin ilk adımı."

HEDEF 350 KİLOMETRE

Hasan Yıldırım, TEMSA olarak geliştirdikleri ve bugün itibarıyla seri üretime hazır durumdaki Avenue Electron'un, bu vizyonun öncüsü olacağına inandıklarını belirterek, "Hedefimiz bugün 230 kilometre olan menzili 350 kilometreye ulaştırmak" ifadelerini kullandı.

#TEMSA
#Almanya
6 yıl önce