|

Hassas Güdüm Kiti 82 hedefi başarıyla vurdu

TÜBİTAK SAGE’de geliştirilip Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilen genel maksat bombalarını ANS/KKS güdümlü mühimmata çeviren Hassas Güdüm Kiti 82 (HGK-82), yapılan testlerde 37.500 feet’ten 17 km uzaklıktaki hedefi başarıyla vurdu.

Yeni Şafak
20:02 - 2/11/2018 Cuma
Güncelleme: 21:22 - 2/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
Hassas Güdüm Kiti 82 testleri başarılı oldu.
Hassas Güdüm Kiti 82 testleri başarılı oldu.

Türkiye, son dönemde yerli ve milli savunma sanayisinde önemli gelişmeler elde ederek Türk Silahlı Kuvvetler envanterine çok önemli silahlar kazandırdı.

Son olarak genel maksatlı bombaları güdümlü bombalara çeviren Hassas Güdüm Kiti envantere katılmıştı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla güdümlü hale getirilen bombaların yapılan testlerde hedefi başarıyla vurduğunu açıkladı.

Bakan Varank, attığı tweette bir video paylaşarak "TÜBİTAK SAGE’de geliştirip Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na teslimatını gerçekleştirdiğimiz, genel maksat bombalarını ANS/KKS güdümlü mühimmata çeviren Hassas Güdüm Kiti 82 (HGK-82), yapılan testlerde 37.500 feet’ten 17 km uzaklıktaki hedefi başarıyla vurdu." ifadelerini kullandı.

Nokta vuruş kabiliyeti kazandırıyor

HGK-82, MKEK tarafından üretilen Mk-82 tipi güdümsüz genel maksat bombalarına takılarak bombanın operasyon menzilini arttırırken, güdüm yeteneğiyle hassas vuruş kabiliyeti kazandırıyor. Bu sayede serbest düşüş yapan genel maksat bombası, akıllı, nokta vuruş kabiliyeti olan milli bir silah sistemine dönüşüyor.

Türkiye, son yıllarda terörle mücadele ve sınır ötesi hava operasyonlarında sıkça hassas güdüm kitlerini kullanıyor. Bu ailenin yeni bir üyesi olan HGK-82, her türlü hava koşulunda kullanılabiliyor. Milli imkanlarla geliştirilen ve üretilen HGK-82, sahip olduğu özelliklerle TSK’nın ve Türk savunma sanayisinin dışa olan bağımlılığını azaltırken, savunma sanayisinin millileşmesine yönelik çalışmalar içerisinde önemli bir yer tutuyor.


#TÜBİTAK
#Mustafa Varank
5 yıl önce