|

Hastane arazileri ile ilgili iddialara yalanlama

Sağlıkta Dönüşüm Programı tam gaz ilerliyor. Yeni şehir hastaneleri yapılıp; vatandaşların hizmetine sunuluyor. Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, bazı hastanelerin olduğu arazilerin satılıp otel ya da AVM yapılacağı iddialarını kesin dille yalanladı: Hiçbir arazinin satıldığı yok...

Yeni Şafak ve
10:27 - 5/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:45 - 5/02/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​Hastane arazilerine 'otel ve AVM yapılacak' iddiaların yalanlama...
​Hastane arazilerine 'otel ve AVM yapılacak' iddiaların yalanlama...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği talimatlarla Sağlık Bakanlığı tarafından 2002’de başlatılan “Sağlıkta Dönüşüm Programı” uzun bir süredir Türkiye’de sağlık alanında yeni ve önemli projelere imza atıyor. Türkiye’nin her ilinde bir bir şehir hastaneleri açılırken, mevcut hastaneler de ayakta hizmet veren modern tesisler haline getiriliyor.

O İDDİALARI YALANLADI

Ancak son dönemde özellikle İstanbul içinde pek çok hastanenin arazisinin yabancı yatırımcılara satıldığı ve otel olacağı söylentileri kulaktan kulağa yayılıyor. İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, bu iddiaları kesin bir dille yalanlayarak, “
Bizim istediğimiz yaşam alanları olan hastaneler yapmak. Apartman türü hastane yapmak
istemiyoruz. 1990'da yaşamıyoruz. Biz artık kullanım alanı 500 bin metrekare olan hastanelerden
bahsediyoruz
” dedi.

ŞİŞLİ ETFAL HASTANESİ’NE YENİ KONSEPT

Şişli Etfal Hastanesi’nin yakın zamanda Seyrantepe’ye taşınacağını söyleyen Prof. Dr. Memişoğlu, “Şişli Etfal Hastanesi kurumsal bir hastane.
Bunun fiziki yapısı değişecek, kurumsal yapısı
değişmeyecek. Bu hastane Seyrantepe'ye taşınacak. Şişli Etfal Hastanesi'nin olduğu yer için de bir
proje hazırlıyoruz.
Orada sağlık alanları oluşturacağız ve ayakta sağlık hizmetine devam edeceğiz. Özel konseptli bir yer olacak. Sayın Bakanımız Cumhurbaşkanımıza konuyu arz edecek. Oraya modern bir sağlık alanı yapmak istiyoruz, örnek olacak. Hem eski tarihi yapılarımıza benzer bir fiziki yapıyla insanlarımıza sunmak istiyoruz. Burası ilklerin hastanesidir. Sultan Abdülhamit'in kızı rahmetli olduktan sonra açılıyor burası. Bizim için manevi tarafı da var. İnsanlarımıza ayakta sağlık hizmeti vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

YAVUZ SELİM DEVLET HASTANESİ AYAKTA BAKACAK

Tuzla'ya taşınan Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi'nin arazisinin Katarlılara satıldığına iddialarına yönelik Memişoğlu, “
Yavuz Selim Devlet Hastanesi’nin olduğu yerde de ayakta sağlık hizmeti
devam ediyor. Ama acil ve yataklı servisler yok. Orayı da Kartal'da sahilde bir noktaya taşımak
istiyoruz. O bölgede hastane yapabilecek bir alan arıyoruz. Oraya güzel bir hastane yapacağız.
Kartal'da biliyorsunuz 900 yataklı Lütfi Kırdar Hastanesi'ni yapıyoruz. Maltepe tarafında Başıbüyük'te Marmara Üniversitesi Hastanesi'ni de kapsama alıyoruz. O bölgede sahil kısmında bir arazi bulursak hastane yapacağız. Kartal Yavuz Selim Hastanesi'nin fiziki olarak acil ve yataklı hizmetler verme imkânı yok çünkü deprem anlamında da işletme anlamında da sıkıntısı olan bir yer. Ama yanda başhekimlik ve poliklinik alanlar var; orada sağlık hizmeti vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Memişoğlu, “
Taksim İlkyardım Hastanesi hakkında “otel olacak
” deniyordu ama inşaat bitti, çok güzel bir hastane yaptık. Hiçbir hastane arazisi satılmadı” dedi.

BEYOĞLU GÖZ HASTANESİ TAŞINIYOR

Beyoğlu Göz Hastanesi'nin fiziki anlamda yetersizliği olduğunu belirten Memişoğlu, “Onunla ilgili iki plan düşünüyoruz. Birincisi Okmeydanı Hastanesi'nin yanında bir alan var. Orada ilave bina yapılabilir deniyor. O olmazsa bir kısım kliniklerin Gümüşsuyu'na taşınması da olası. Biraz daha bekleyip Başakşehir'eki Şehir Hastanesi'ne taşımak gibi bir plan da gündemde” dedi.

1990’LARDA YAŞAMIYORUZ

Yenimahalle Doğum Evi'nin bulunduğu yerin otel yapılacağı iddialarına ilişkin Memişoğlu, ''Hastanenin olduğu yer hastane olabilecek gibi değil. Bizim istediğimiz yaşam alanları olan hastaneler yapmak. Apartman türü hastane yapmak istemiyoruz. 1990'da yaşamıyoruz. Biz artık kullanım alanı 500 bin metrekare olan hastanelerden bahsediyoruz. Vizyonel olmayan mantıktan bahsetmiyoruz. Oraya hastane haricinde poliklinik olabilir sadece. Belediye bize büyük bir arazi verseler yapabiliriz'' şeklinde görüş verdi.

Haydarpaşa Numune Hastanesi ve Siyami Ersek Göğüs Kalp Ve Damar Cerrahisi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’nin yeni binalarının yakında tamamlanacağını kaydeden Memişoğlu, “Sağlık bir planlama neticesinde yapılmalı. Sarıyer'de bir hastanemiz var. Çayırbaşı'na 400 yataklı bir hastane yaptık, 4 ay içinde hizmete girecek. Sarıyer Hastanesi orası olacak. Sarıyer Hastanesi'nin olduğu yerde de ayakta bakım yapılacak. Apartman gibi bir hastane. İnanılmaz güzel bir hastane olacak Çayırbaşı'ndaki hastane” şeklinde konuştu.

ÇAPA HASDAL’A GİDECEK, CERRAHPAŞA OLDUĞU YERDE KALACAK

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakülteleri’nin de yıkılıp yeniden yapılacağını ifade eden Memişoğlu, “Onlar üniversitelerin güdümünde. Onların yenilenmesi gerekiyor. Üniversiteler kurumsal yapıda. Bu yapıda sağlık anlamında iyi hizmet sunulduğunun inanırlığını artırmamız gerekiyor.
Cerrahpaşa, inşaatın başlayacağını söyledi. Orada güzel bir proje
olacak. Çapa için de Hasdal'da yeni bir yapılanma için çalışma yapılıyor. Üniversitenin olduğu için bire bir müdahil olmuyoruz. Bu hastaneler sadece hastane değil, buralar sağlığın geliştirilmesi anlamında
büyük bir projeyle Türkiye'ye örnek bir yapılanmaya girmeleri şart.
Buraları bizim hekim, hemşire, teknisyen kaynağımız. Üniversiteler toplumun önünde olmalı. Biz bakanlık olarak bunu yapmaya çalışıyoruz. Haseki Hastanesi de bir süreliğine Sultangazi'ye taşınacak ama yerine geri gelecek” dedi
#Şişli Etfal Hastanesi
#Cerrahpaşa
#Çapa Hasdal
#Recep Tayyip Erdoğan
#Kemal Memişoğlu
#Yavuz Sultan Selim hastanesi
#FSM hastanesi
#Hastane arazisi
6 yıl önce