|

Havalimanı arazisine 3 milyon ağaç

İstanbul Atatürk Havalimanı arazisi ‘Millet Bahçesi’ne dönüştürülünce, 11 milyon 776 bin metrekarelik alana yaklaşık 3 milyon ağaç dikilebilecek.

Yeni Şafak
07:28 - 26/05/2018 Cumartesi
Güncelleme: 07:34 - 26/05/2018 Cumartesi
Diğer
 Atatürk Havalimanı'nın tamamının yeşil alan olan değerlendirilmesi durumunda, 4 metrekareye 1 ağaç gelecek şekilde planlandığında yaklaşık 3 milyon ağaç dikilebilecek.
Atatürk Havalimanı'nın tamamının yeşil alan olan değerlendirilmesi durumunda, 4 metrekareye 1 ağaç gelecek şekilde planlandığında yaklaşık 3 milyon ağaç dikilebilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul Yeni Havalimanı'nın ilk etabının 29 Ekim'de açılmasıyla birlikte Atatürk Havalimanı arazisinin 'Millet Bahçesi' yapılacağını duyurması büyük heyecan yarattı. 11 milyon 776 bin metrekarelik alana yaklaşık 3 milyon ağaç dikilebilecek.

İstanbul Yeni Havalimanı açılıp tüm birimleri ile devreye girene kadar geçecek süreçte, kargo ve genel havacılık uçuşları bir süre daha Atatürk Havalimanı'ndan (AHL) devam edecek. AHL'deki tüm ünitelerin yeni havalimanına taşınması sonrası ise 11 bin 700 dönüm alanlık mevcut arazinin geleceğinin ne olacağı konusundaki tartışmalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklama sonrası netleşti. Erdoğan, arsanın 'Millet Bahçesi' olarak yeşil alan yapılacağını söyledi.

4 METREKAREYE 1 AĞAÇ DÜŞÜYOR

Ataköy, Yeşilköy, Yeşilyurt, Florya ve Sefaköy semtleri arasında 11 milyon 776 bin metre karelik (11 bin 700 dönüm) alana sahip Atatürk Havalimanı arazisinde 3 pist, terminal binaları, kargo, uçak bakım ve ikram olmak üzere 60'a yakın da bina bulunuyor. Sabah'ın haberine göre, bu yapısıyla Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın da sayılı havalimanları arasında yerini alan arazi, yeşil alan olarak değerlendirilmesiyle birlikte dünyanın sayılı şehir parkları arasındaki yerini alacak. Atatürk Havalimanı'nın tamamının yeşil alan olan değerlendirilmesi durumunda, 4 metrekareye 1 ağaç gelecek şekilde planlandığında yaklaşık 3 milyon ağaç dikilebilecek.

#Atatürk Havalimanı
#Millet Bahçesi
#Ağaç
6 yıl önce