|

Havalimanına 3 saati 1 TL'ye otopark

Havalimanına iniş yapan uçaklarda bulunan yolcuları karşılamak için otomobilleriyle gelen vatandaşların yaşadığı park sorunu bitiyor. İSPARK’ın açacağı bin araçlı otoparkın 3 saati 1 TL olacak.

Yeni Şafak
06:59 - 19/06/2015 Cuma
Güncelleme: 09:35 - 19/06/2015 Cuma
Yeni Şafak

Yeşilköy Atatürk Havalimanı'nda vatandaşlar, 11.50 TL tutarındaki otopark ücretini ödememek için yol kenarlarına park edince E-5'te uzun kuyruklar oluşuyordu. Havalimanı Yolu Caddesi üzerinde gidiş ve geliş yönlerinde yol kenarına park edilen otomobillerin yarattığı uzun kuyruklar, günün her saatinde yoğun olan yolu bir şerit azaltıp, trafiği tehlikeye sokuyordu.



Teknolojik otopark


İSPARK da vatandaşların bu sorununu çözmek için bin araç kapasiteli otopark açacak. İlerleyen zamanda teknolojik sistemler ile otoparkın 2 bin araç kapasitesine ulaşacağı belirtildi. 'Park Et Uçak İle Devam Et' projesi kapsamındaki bu otopark uygulamasının 3 saati 1 TL olacağı öğrenildi. Otoparkın 24 saatlik kullanım ücreti ise 15 TL olacak. Ayrıca otopark ile havalimanı arasında 15 dakikada bir ücretsiz ring seferleri düzenlenecek. İSPARK'ın yeni otoparkı Yeşilköy P+R açık otoparkında hizmete açıldı.



BU KUYRUKLARA SON


Otomobillerin sağlı sollu oluşturdukları uzun kuyruklar tarihe karışıyor. 'Park Et Uçak İle Devam Et' projesi ile bin araçlı otopark geliyor. Otoparkın 24 saatlik kullanım ücreti ise 15 TL.


#Yeşilköy Atatürk Havalimanı
#ispark
#Havalimanı Yolu Caddesi
#Park Et Uçak İle Devam Et
#Yeşilköy P+R açık otoparkı
9 yıl önce