|

Hazır giyimde yol haritası hazır

İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe, "Hazır giyim ihracatını ikiye katlamak için yola koyulduk. 'Dört Dörtlük Plan' ile hazır giyime 16 milyar dolar artı yazdıracağız" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/04/2018 mardi
Güncelleme: 00:42 - 17/04/2018 mardi
Yeni Şafak
Hazır giyim ihracatını ikiye katlamak için yola koyuldu
Hazır giyim ihracatını ikiye katlamak için yola koyuldu

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe, hazır giyim ihracatını ikiye katlamak için yola koyulduklarını belirterek, "Dört Dörtlük Plan' ile hazır giyime 16 milyar dolar artı yazdıracağız" dedi. Türkiye'de hazır giyim ihracatının dörtte üçünü gerçekleştiren İHKİB'in yeni Başkanı Gültepe düzenlediği basın toplantısında 4 yıllık yol haritasını ve hedeflerini anlattı.

HEDEF 60 MİLYAR DOLARI YAKALAMAK

Gültepe, halen 17 milyar dolar olan hazır giyim ihracatını orta vadede 60 milyar dolara çıkarabilmek için oyun planında değişikliğe gittiklerini söyledi. Gültepe, şunları kaydetti: "Yeni bir oyun kurgulamak ve iş modelimizi değiştirmek zorundaydık. 'Hazır Giyim Sektörü Vizyon Belgesi' ile stratejimizi yeniden belirledik. Başkanlık görevini üstlenir üstlenmez arkadaşlarımla birlikte yeni strateji çerçevesinde 4 yıllık yol haritamızı oluşturan 'Dört Dörtlük Plan'ı hazırladık. Şimdi stratejiyi eyleme dökme, yani iş zamanı..."

Mustafa Gültepe, "Dört Dörtlük Plan"ın birinci başlığını üretimde dönüşümün oluşturduğunu vurgulayarak, önceliği hazır giyimde güçlü bir ekosistem tasarımına vereceklerini ifade etti. Gültepe, diğer başlıkları şöyle sıraladı:

"Ekosistemi geliştirecek ve ileriye taşıyacak kaldıraçlar ikinci başlığımız olacak. Üçüncü adımda tasarımcı-sanayici kazan-kazan iş birliği modelini geliştireceğiz. Bu modeli 'Türk Moda Konseyi ve Uluslararası Tasarım Merkezi' müfredatı üzerine kurgulayacağız. Tasarımcının yarattığı katma değeri sektöre kazandırarak ihracat değerini büyüteceğiz. Dördüncü başlığımızı sektörün küresel arenadaki algısı oluşturacak. Bütün bu çalışmalarla 5 büyük hazır giyim markasının alt yapısını oluşturacağız."

  • ‘İHRACATTA SIÇRAMA BEKLİYORUZ’
  • 3 yıllık durgunluğun ardından hazır giyim ihracatında 2018’e iyi bir başlangıç yaptıklarını anımsatan Gültepe, ilk çeyrekte elde edilen yüzde 11,4’lük artışın geleceğe dair umutlarını arttırdığını söyledi. Gültepe, Türkiye’de ve dünyada olağanüstü bir durum yaşanmaması durumunda, olumlu trendin devam edeceğini ve 4 yılın sonunda hazır giyim ihracatında ciddi bir sıçrama yakalayacaklarını anlattı.

#Tekstil
#Hazır Giyim
#İhracat
il y a 6 ans