|

Hedef 1 milyon Çinli turist

Yaşar Üniversitesi ve Türk-Çin İş Geliştirme ve Dostluk Derneği tarafından düzenlenen konferansta, 2018 yılının Çin’de “Türkiye Turizm Yılı” ilan edildiği ve bu yıl 1 milyon Çinli turist hedeflendiği belirtildi.

Yeni Şafak
11:36 - 15/04/2018 Pazar
Güncelleme: 11:40 - 15/04/2018 Pazar
IHA
2018, Çin’de Türkiye turizm yılı. Bu yıl 1 milyon Çinlinin Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.
2018, Çin’de Türkiye turizm yılı. Bu yıl 1 milyon Çinlinin Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

Yaşar Üniversitesi ve Türk-Çin İş Geliştirme ve Dostluk Derneği tarafından Türkiye ve Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki ekonomik, sosyal ve kültürel bağların geliştirilmesine destek vermek amacıyla düzenlenen uluslararası konferansta turizm ile sosyal ve kültürel alanlarda yapılabilecek iş birlikleri konuşuldu. 2018 yılının Çin’de “Türkiye Turizm Yılı” ilan edildiğini hatırlatan yetkililer, Çin’den gelen turist sayısını artırmak için bunun büyük bir fırsat olduğunun altını çizerek, bu yıl 1 milyon Çinli turist hedeflendiğini söyledi.

"Çok büyük bir potansiyel var"

Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Başkanı Emin Çakmak, son 5 yıldır Çin ile turizm alanında artan bir iş birliği olduğunu vurgulayarak, “Günümüzde tüm dünyada insanlar en iyi tedavi yapan, en kaliteli hizmeti sunan ülkeleri tercih ediyor. Sağlıkta artık sınır yok. Dünya genelinde 100 milyon kişi termal turizm, spa-welness gibi sağlık turizmi için seyahat ediyor ve bunun 20 milyonu Çinli turist. Biz de geçen yıl sağlık turizminde 765 bin kişiyi ağırlayıp, 7,2 milyar dolar gelir elde ettik. Sağlık turizmi için Ekonomi Bakanlığının verdiği teşvikler var, ayrıca Çin dahil 90 ülkede tanıtım için 161 ofisimiz var. Çinli turistler ülkemize kültür turizmi için geliyor, ancak Türkiye ve Çin arasında turizm ile sağlık iş birlikleri konusu gelişime açık, bu alanda çok büyük bir potansiyel var” dedi.

1 milyon Çinli turist hedefi

Şangay Uluslararası Çalışmalar Üniversitesi Ortadoğu Çalışmaları Enstitüsünden Direktör Yardımcısı Doç. Dr. Song Niu, projede turizmin çok önemli bir madde olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Turizm, farklı kültürlerin birbirlerini tanıması için önemli bir fırsat. O nedenle, projedeki ülkelerle çeşitli turizm anlaşmaları imzaladık. Çin-Türk turizm ilişkileri için de önemli. Çinli turistler ABD, Avrupa, Güney Kore gibi ülkelere gidiyor, ancak Türkiye’ye gelmeleriyle ülkenizin zengin kültürünü, güzel doğasını ve insanlarını görmüş olacaklar. Çin’in 40 yıllık ekonomik açılımıyla birlikte artık Çinliler de ekonomik olarak refaha ulaştı ve yurt dışına çıkmak istiyorlar. Sağlık turizmi de önemli bir alan. 2018, Çin’de Türkiye turizm yılı. Bu yıl 1 milyon Çinlinin Türkiye’ye gelmesi bekleniyor. Eğer bu yıl 1 milyon kişi gelirse halkların birbirini tanıması açısından çok önemli bir adım olur. Çin Turizm Bakanlığı internet sitesine de bu ayın başı itibariyle Türkiye’ye gidenler için bir bilgilendirme konuldu."

#İzmir
#Çinli turist
#Turizm
6 yıl önce