|

Hedef 1,2 milyon kişiye istihdam

İŞKUR’un işbaşı eğitim programları artarak sürüyor. Philip Morris/Sabancı tarafından gerçekleştirilen Phide programının mezuniyet töreninde konuşan İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kabak, “Hedefimiz 1 milyon 250 bin kişinin istihdam edilmesi” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 12/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 01:16 - 12/09/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Mezunlar plaketlerini aldı
Mezunlar plaketlerini aldı

İŞKUR'un iş başı eğitim programı kapsamında, Philip Morris/Sabancı tarafından düzenlenen eğitimde mezunlar sertifikalarını aldı. İzmir Torbalı’daki üretim merkezinde “Phide’ler Philsa’da Büyüyor” mezuniyet töreninde konuşan İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kabak, dünyanın bir numaralı sorununun istihdam olduğunu belirtti. İşsizlikle mücadeleye birçok kaynak ayrıldığını belirten Kabak, “2017 yılında 1 milyon 58 bin kişi işe yerleştirildi. Bu yıl da hedefimiz 1 milyon 250 bin kişinin istihdam edilmesini sağlamak” dedi.

SANAYİ 5.0 GÜNDEMDE

Endüstri çağları arasında artık zamanın kısaldığına vurgu yapan Kabak şöyle konuştu: “Şu anda Sanayi 4.0 tartışılırken, Sanayi 5.0 gündemimize girdi. Biz artık çalışmalarımızı Sanayi 5.0’a göre yapıyoruz. Bir süre sonra meslekten çok başka yetenekler devreye girecek.”

508 BİN VATANDAŞA ALTIN BİLEZİK

İşbaşı eğitim programlarının önemine değinen Kabak, bu programların sanayicinin ihtiyacı olan elemanları yetiştirdiğini belirterek, “İşbaşı programları sayesinde 2017 yılında 508 bin vatandaşımızın koluna altın bilezik taktık. Bu programlara katılanların yüzde 70’i işe başladı. Biz bunu özel sektörümüzün katkısıyla başardık” dedi. Törende bir konuşma yapan Philip Morris/Sabancı Kurumsal İlişkiler Direktörü Zeynep Güney Altıntaş da üretken istihdamın desteklenmesinin büyük önem taşıdığına inandıklarını söyledi. Altıntaş, “İŞKUR ile olan iş birliklerini sürdürerek, farklı sahalara da taşımayı amaçlıyoruz. Ülkemiz; yetenekli ve yetkin işgücü kapasitesi yüksek bir ülke” dedi.

  • Mezunlar plaketlerini aldı
  • İŞKUR’un işbaşında eğitim programı kapsamında eğitim alan ve Philip Morris/Sabancı’ının İzmir Torbalı’daki fabrikasında istihdam edilecek olan kursiyerlere sertifikalarının verildiği törende ayrıca, İŞKUR İlçe Müdürü Murat Niyet’e teşekkür plaketi takdim edildi. Mezuniyet törenine Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otçu, İŞKUR Müdürü Nesrin Makbule Dank, İŞKUR İlçe Müdürü Mustafa Şimşek, İŞKUR İlçe Müdürü Murat Niyet ve Philip Morris/Sabancı İşletmeler Direktörü Dominique Voegeli de katılım gösterdi.
#İŞKUR
#İstihdam
6 yıl önce