|

Hedef 3 milyar dolar

Türkiye-Sırbistan İş Forumu’na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasındaki ticaret hacmini 3 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:01 - 7/05/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic

Türkiye-Sırbistan İş Forumu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic’ın katımıyla İstanbul’da gerçekleştirildi. Forumda konuşan Erdoğan, iki ülke arasındaki ilişkilerde gelinen noktaya dikkat çeken Erdoğan, karşılıklı işbirliğinin artacağı mesajını verdi.

MEYVELERİ TOPLUYORUZ

Erdoğan, şunları kaydetti: “İkili münasebetlerin ilerletilmesi noktasında, bilhassa da liderler düzeyinde gerçekten güçlü bir irade var. Bu çabalarımızın meyvelerini yavaş yavaş toplamaya başladık. Geçen yıl ikili ticaret hacmimiz ilk defa 1 milyar doların üzerine çıktı. İnşallah bu rakamı kısa vadede 2 milyar dolara, daha sonra da 3 milyar dolar seviyesine taşımayı hedefliyoruz. Bu hedefi yakalayabilmemiz için hepimize, bilhassa da siz iş adamlarımıza önemli görevler düşüyor.”

İŞ YAPMAK İSTEYEN ARASIN

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ise Türk işadalarına yatırım çağrısı yaptı. Vucic, “Balkanlar’ın neresinde olursa olsun iş yapmak istediğiniz zaman beni arayın. İş kurmanız için en iyi şartları sunmaya hazırım. Türk iş adamlarını ülkeme bekliyorum” dedi.

#Aleksandar Vucic
#İstanbul
#Recep Tayyip Erdoğan
6 yıl önce