|

Hedef istikrar ve verimlilik

Tükiye’nin İstihdam Liderleri 2019 ödül töreni İstanbul’da gerçekleştirildi. Türkiye’nin istihdam liderleri arasında A101 birinci, BİM ikinci, ISS Türkiye üçüncü sırada yer aldı.

Haber Merkezi
04:00 - 6/04/2019 Cumartesi
Güncelleme: 01:22 - 6/04/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Büyüme ve İstihdam Zirvesi 2019
Büyüme ve İstihdam Zirvesi 2019

Seçim sürecini geride bırakan Türkiye’de, iş dünyası ekonomiye odaklandı. Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Simone Kaslowski, “Bir ekonominin kalkınması ancak ve ancak reformlarla gerçekleşebilir. Hepimiz kısa vadeli politikaların sürdürülebilir büyüme sağlamadığını, kuru artırmanın rekabet gücünü artırmadığını gördük. Artık ekonomide sadece iki konu olmalı, istikrar ve verimlilik” dedi. Vodafone Türkiye’nin ana sponsorluğunda dün gerçekleştirilen Büyüme ve İstihdam Zirvesi 2019 programı açılışında konuşan Kaslowski, artık uzun vadeye odaklanıp, Türkiye’nin geleceği ve ekonominin rekabet gücünün nasıl artırılacağının tartışılması gerektiğini dile getirdi.

DAHA FAZLA YATIRIM ÇEKMEK İSTİYORUZ

Türkiye’de açık ekonomi olduğuna işaret eden Kaslowski, “Yurt dışı ile daha fazla ticaret yapmak, oradan daha fazla yatırım çekmek istiyoruz. Teknoloji odaklı sürdürülebilir büyüme istiyoruz. Düşük enflasyon ve iyi regülasyonla, dolarizasyon sorunumuzu çözebiliriz. O yüzden ekonomimizi tekrar sağlıklı ve sürdürülebilir yüksek büyüme patikasına döndürecek programın en önemli önceliği enflasyonla mücadele olmalıdır” diye konuştu.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM İŞLETMELERİ BÜYÜTÜR

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin de, başarılı bir dijital dönüşümün işletmeleri ve ekonomiyi büyüteceğini aktararak, “Hayatın her alanı dijital dünyaya göre yeniden şekillenirken, iş dünyası da teknolojideki gelişmelerden doğrudan etkileniyor” dedi. Tekfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Girgin ise, sürdürülebilir yaşam ve büyümeyi hedeflediklerini belirtti.

#İstihdam Liderleri 2019
#A101
#BİM
#ISS Türkiye
#İstihdam
5 yıl önce