|

Helal’in kıymeti daha iyi anlaşıldı

MÜSİAD ile İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol, İslam ülkelerinin standardizasyon ve uygun değerlendirme alanlarında kapasite artırıcı ve farkındalık faaliyetlerini kapsıyor. MÜSİAD Genel Başkanı Kaan, bu noktada helal yeme, helal kesim gibi konuların öneminin daha iyi anlaşıldığını aktardı.

Haber Merkezi
04:00 - 6/03/2020 Cuma
Güncelleme: 23:54 - 5/03/2020 Perşembe
Yeni Şafak
imza törenine MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ve SMIIC Genel Sekreteri İhsan Övüt ve beraberindeki temsilciler katıldı.
imza törenine MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ve SMIIC Genel Sekreteri İhsan Övüt ve beraberindeki temsilciler katıldı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ile İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) arasında İslam ülkelerinin standardizasyon ve uygun değerlendirme alanlarında kapasite artırıcı ve farkındalık faaliyetlerini kapsayan iş birliği protokolü imzalandı. İmzaları MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ve SMIIC Genel Sekreteri İhsan Övüt attı.

AMAÇ FARKINDALIK OLUŞTURMAK

MÜSİAD, anlaşma kapsamında, uygunluk değerlendirme faaliyetlerinin Müslümanlar için önemli bir parçası olan helal endüstri konusunda ortak etkinlikler düzenleyerek farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Uygunluk değerlendirme, standardizasyon ve kalite alanlarında da ortak seminerler, çalıştaylar, saha ziyaretleri, fuarlar ve eğitim kursları düzenlemeyi planlayan MÜSİAD, bültenler, süreli yayınlar, yazılı ve görsel çalışmalar hazırlayarak helal endüstri konusunda farkındalık kampanyaları düzenleyecek.

HELALİN KIYMETİ DAHA İYİ ANLAŞILDI

Varılan işbirliğini değerlendiren MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Çin’de yayılan hastalığın, yabani hayvanlardan yayıldığına dair ciddi iddialar olduğuna işaret etti. Bu noktada helal yeme, helal kesim gibi konuların öneminin daha iyi anlaşıldığını aktaran Kaan,; yeme, içme ve temizlik anlayışında öncelikle İslam dünyasından başlayarak İslami usullerin benimsenmesi konusunda farkındalık oluşturulması gerektiğini vurguladı.

İnsanlık zorlu bir imtihandan geçiyor

  • MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, İslamın emrettiği temizlik ve yeme alışkanlığının, insanoğlunun sağlık ve sıhhati açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Kaan, helal üretim ve tüketim konusunda İslam dünyasında da bilinç düzeyinin oldukça düşük olduğunu kaydetti. Kaan, şu an da ilk olarak Çin’de ortaya çıkan ve kısa sürede dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla insanlığın zorlu bir imtihandan geçtiğini belirtti.

#MÜSİAD
#İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü
#Abdurrahman Kaan
4 yıl önce