|

'Hem devlet hem vatandaş kazanacak'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Elektrik Santralleri Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.

Yeni Şafak
15:33 - 7/11/2016 Pazartesi
Güncelleme: 16:50 - 7/11/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Elektrik Santralleri Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.



Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:



Yerli kaynaklarımızın başında gelen kömürün ekonomimize kazandırılması için son dönemde keşfedilen kömür sahalarımızı açık eksiltme yöntemiyle ihaleye çıkıyoruz.



Ucuz elektrikle vatandaşlarımızın yerli kaynakları kullanmasıyla cari açığı düşürmeyi hedefliyoruz. Dünyanın en ileri imkan ve teknolojilerinin kullanılması amaçlanıyor. Ucuzlayacak elektrikle hem devletimiz hem vatandaşımız kazanacak.





Çok kısa zamanda yetişecek mühendislerimizle marka haline gelmeyi planlıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım bir yandan geleceğe sağlam adımlarla yürürken bir yandan da bugünün ihtiyaçlarını en doğru şekilde yanıt vermeye çalışıyoruz. Güneş enerjisinden hidroelektriğe toplam 5 milyar dolarlık yatırımla Türkiye'nin büyümesine güç katıyoruz. Bu açılış büyüyen Türkiye'nin en önemli resimlerinden bir tanesi.



Rüzgar alanında 2017'nin ilk çeyreğinde gerekli adımları atacağız. Bırakın dev açılışları, temel atma törenlerine devlet erkanı katılırdı. Temeller atılırdır bu devletin imkanları heba olurdu. Enerji talep artışına cevap vermeye çalışırken vatandaşımızın taleplerine de cevap vermeye çalışıyoruz. Batı'da ne varsa Doğu'da da o olmalı düsturuyla çalışıyoruz. 2020 yılına kadar önemli adımlar atmaya devam ediyoruz. Bizim milletimiz her şeyin en iyisini hak ediyor.








#Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı
#Berat Albayrak
7 yıl önce