|

Her iş fikrine destek veriyoruz

İş kuracak gençlere 50 bin lira geri ödemesiz, 100 bin lira da faizsiz kredi verdiklerini açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bu desteği her bir iş fikrine veriyoruz” dedi. Başbakan Davutoğlu, KOBİ'lere de 300 bin liraya kadar geri ödemesiz kaynak müjdesi verdi.

Yeni Şafak ve
06:00 - 25/12/2015 Cuma
Güncelleme: 23:48 - 24/12/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Girişimcilerin önündeki engelleri kaldırdıklarını söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni iş kuracak gençlere 50 bin liraya kadar geri ödemesiz, 100 bin liraya kadar da faizsiz kredi verdiklerini belirterek, “Gençlerimiz bu destekten yararlansın, bu desteği her iş fikrine veriyoruz” dedi. Davutoğlu, desteklerin sürdüğünü belirterek, “Yeni KOBİ girişim destek programı ile 300 bin liraya kadar geri ödemesiz, 700 bin liraya kadar geri ödemeli kredi vereceğiz” müjdesini verdi.



EKONOMİNİN KALBİ


Başbakan Ahmet Davutoğlu, KOSGEB 4. KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri töreninde konuştu. KOBİ'lerin bir ülkenin ekonomisi için çok önemli olduğunun altını çizen Başbakan Davutoğlu, 'Ekonominin kalbi KOBİ'lerdir. KOSGEB aracılığıyla son 12 yılda 3 milyar lira destek sağladık' açıklamasında bulundu.


Davutoğlu, Türkiye'deki işletmelerin yüzde 99'dan fazlasını oluşturan KOBİ'lerin üretim, istihdam ve ihracatında ana omurgayı oluşturduğunu ifade ederek, “Türkiye, milli gelirini 800 milyar dolara, ihracatını 158 milyar dolara çıkarmışsa buradaki en önemli pay da KOBİ'lerimize aittir" dedi. KOBİ'lere destek olduklarının altını çizen Davutoğlu, 'Girişimcilik bizim en öncelikli maddelerimiz arasında yer almaktadır. Girişimcilerin önündeki engelleri kaldırıp girişimci havuzumuzu genişletiyoruz. Biz özellikle genç nüfusumuzu ve kadınlarımızı daha fazla girişimci olmaya teşvik ediyoruz” dedi.



SÖZÜMÜZÜ TUTTUK


Seçim döneminde gençlere yönelik verilen sözlerin tutulduğunu belirten Davutoğlu, “Kendi işini kuran gençlere 50 bin lira hibe ve 100 bin lira faizsiz kredi desteği sözü verdik. Sözümüzü tuttuk ve uygulamaya başladık.Bir iş fikri, projesi olan herkesi, özellikle de gençlerimizi bu destekten yararlanmaya, kendi işlerini kurmaya davet ediyorum. Bu desteği herkese ve her iş fikrine veriyoruz” ifadesini kullandı



EK BÜTÇE TEKRAR VERMEYE HAZIRIZ


Başbakan Ahmet Davutoğlu, KOSGEB'in bu yıl destekler için ayrılan bütçeyi büyük oranda kullanmasından, hatta ek bütçe talebinde bulunmasından büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Bütün bu bütçeler kullanılsın, ödenekler, ek bütçeyi de inşallah tekrar tekrar vermeye hazırız” diye konuştu.



300 bin lira hibe yolda


“Tekno Girişim Sermayesi Desteği”ni verdiklerini hatırlatan Davutoğlu, burada da limiti 100 bin liradan 150 bin liraya çıkartacaklarını açıkladı. KOSGEB ile “KOBİ Gelişim Destek Programı”nı da başlattıklarının müjdesini veren Davutoğlu, “Bu program ile ulusal, bölgesel ve sektörel ihtiyaçlara göre, yıl içinde çeşitli çağrılara çıkacağız. KOBİ'lerimize yönetim, üretim, tanıtım, teknoloji, finansman, iş gücü eğitimi gibi konularda destekler sağlayacağız. Bu yeni program ile KOBİ'lerimize 300 bin liraya kadar geri ödemesiz 700 bin liraya kadar da geri ödemeli destekler vereceğiz” ifadesini kullandı.


#Girişimciler
#kosgeb
#Ahmet Davutoğlu
#girişim destek programı
#Tekno Girişim Sermayesi
8 yıl önce