|

Hibrit Corolla denge bozacak

Türkiye, Sakarya’da üretilecek 12. Nesil Yeni Corolla için gün sayıyor. Yeni Corolla kendi kendini şarj eden 4’üncü jenerasyon 1.8 litrelik hibrit ve 1.6 litrelik benzinli motorlarla satışa sunulacak. Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış CEO’su Ali Haydar Bozkurt, “Toyota’nın itici gücü olacak” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 19/11/2018 Monday
Güncelleme: 01:27 - 19/11/2018 Monday
Yeni Şafak
Yeni Corolla
Yeni Corolla

Türkiye’de üretileceğinin ilk duyurusunu Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank’ın yaptığı yerli Yeni Corolla şubat ayında Toyota plazalardaki yerini alacak. Yeni Corolla, hibrit ve benzinli olmak üzere iki farklı motor seçeneği ile satışa sunulacak.

YERLİ ÜRETİM OLMASI BÜYÜK AVANTAJ SAĞLAR

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Yeni Corolla’nın özellikle sedan segmentine büyük bir canlılık getireceğine inandığını belirterek, “Dünyada ve ülkemizde en çok satılan sedan olan Corolla 12. nesliyle çok daha gösterişli ve prestijli bir yapıya kavuştu. Halkımızın çok sevdiği bir model olan Corolla’yı, 2019 yılından itibaren yeni nesliyle Türkiye pazarına sunacağız. Türkiye’de üretilen ve yerli olarak nitelendirdiğimiz Yeni Corolla, kıyasıya bir rekabetin yaşandığı otomotiv pazarında, markamızın itici gücü olacaktır. Yeni Corolla ile markamızın daha geniş kitlelere ulaşacağına ve Türkiye sedan otomobil pazarındaki ayrıcalıklı konumunu daha da ileriye taşıyacağına inanıyoruz” dedi.

HİBRİT VERSİYONU ÇOK TERCİH EDİLECEK

Bozkurt, CH-R’dan sonra Türkiye’de üretilecek ikinci hibrit model olan Corolla Hybrid’in ÖTV teşviği ile birlikte çok daha fazla talep göreceğini öngördüklerini söyleyerek, “Türkiye’yi Hibrit teknolojisi ile tanıştıran markayız. Görmekteyiz ki gerek hibrit bilinirliği gerekse de hibrit otomobil satışlarımız her geçen gün artmakta. Müşterilerimizden yoğun olarak gelen Corolla’nın hibrit versiyonu talebini de çok yakında karşılamış olacağız. 2019 yılında ekonomik şartların stabilize olması ve dövizdeki dalgalanmaların sona ermesi ile Yeni Corolla’nın iyi bir performans sergileyeceğine inancımız tam” açıklamasında bulundu.

100 kilometrede 3,4 litre
yakıt tüketimi
  • Yeni Corolla, iki farklı motorla satışa sunulacak. Bunlardan en çok dikkat çekeni ÖTV teşviği kapsamı içinde bulunan kendi kendini şarj etme özelliğine sahip 122 beygir güce sahip 1.8 litrelik hibrit motor olacak. Hibrit motor, ekonomik kullanım maliyetleriyle birlikte sıra dışı bir şekilde 100 kilometrede 3.4 litre düşük yakıt tüketimi sunuyor. Sürüş özelliklerine göre günlük kullanımlarda yüzde 50’ye kadar tamamen elektrikli sürüşü de gerçekleştirebiliyor. Yeni Corolla’nın ikinci motor seçeneği ise 1.6 litre benzinli motor olacak. Altı ileri manuel veya CVT otomatik vites kutusuyla tercih edilebilen 1.6 litre motor, 132 beygir güç üretiyor. 1.6 litre Corolla’nın tüketimi ise 100 kilometrede ortalama 5.8 litre olarak gerçekleşiyor.
#Corolla
#ÖTV
#KDV
#Toyota
5 years ago