|

Hintli turiste göz koyduk

Milyonluk düğünleriyle akıllarda yer edinen Hintliler, Türk turizmcisinin de ilgi odağı oldu. Ülkeye, çoğunluğu Hintlilerden oluşan 200’e yakın tur operatörü davet edildi. TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Hintliler düğünlerde 1,5 ila 5 milyon dolar arasında harcama yapıyor. 2020 yılında 1 milyon Hintli turist hedefimiz var” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 20/11/2018 Salı
Güncelleme: 00:29 - 20/11/2018 Salı
Yeni Şafak
Hintliler, Türk turizmcisinin ilgi odağı
Hintliler, Türk turizmcisinin ilgi odağı

Türkiye'de yapılan Hint düğünlerinde ortalama 1,5 ila 5 milyon dolar arasında harcama yapılıyor. Düğün ile seyahati birleştiren bu organizasyonlar, Türkiye ekonomisine ciddi miktarda döviz katkısı sağlıyor.

Bu gerçekten yola çıkan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), odağına Hintli turisti aldı. TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Düğün ile seyahati birleştiren bu organizasyonlar, Türkiye ekonomisine ciddi miktarda döviz katkısı sağlıyor. 2020 yılında 1 milyon Hintli turist hedefimiz var." dedi.

Workshop Travelshop tarafından düzenlenen "B2B Luxury MICE Workshop" etkinliğinde konuşan Bağlıkaya, yılın 9 ayında Hindistan'dan gelen turist sayısında yüzde 84 artış yaşandığını bildirdi.

200 TUR OPERATÖRÜ TÜRKİYE'DE SAHADA

Ağırlıklı Hindistan olmak üzere değişik ülkelerden gelen toplam 200 tur operatörüyle birlikte çalıştıklarını anlatan Bağlıkaya, "Bu operatörler, kendi ülkelerinin önemli potansiyellerini diğer ülkelerdeki etkinlikler ve düğün organizasyonlarına götüren acenteler. Bunlar bugünden itibaren Kapodakya, İzmir, Bodrum, Çanakkale ve Orta Karadeniz'e gruplar halinde seyahat edecek ve kendi ülkelerindeki turistleri buralara getirmek için turlar düzenleyecekler. Şu anda gelen tur operatörlerin yıllık cirosu 100 milyon dolardan fazla” bilgisini verdi.

  • VİZE KOLAYLAŞTIRILMALI
  • WorkShop TravelShop ve TravelShop Türkiye Genel Müdürü Murtaza Kalender Hindistan ile vize sıkıntısına dikkat çekti. Kalender, “Çin’e uyguladığımız e-vize’yi Hindistan’a uygularsak 2020’de 1 milyon Hintliyi Türkiye’ye getirebiliriz. Yılda 20 düğün hayal değil” dedi.
#Firuz Bağlıkaya
#TÜRSAB
5 yıl önce